Vadítsuk vissza kertjeinket!

Az ember része a természetnek, s ha a természetes élővilágnak életteret biztosítunk kertünkben, akkor a bennük való gyönyörködés mellett mind segítőtársaink is lesznek. A klímaváltozással együtt élőhelyek sokasága szűnik meg, fajok pusztulnak ki szerte a világon, amelynek káros hatását már mi is érzékeljük. Itt az idő a cselekvésre, hogy a természetes kertek divatba jöjjenek! 
Tehetünk még bármit az ökoszisztémák összeomlása ellen? A fenntarthatóság már édes kevés, vissza kell vadítani környezetünket! Előtérbe kell kerülni a környezetünket gyógyító szemléletnek, úgymint a biológiai sokféleség és a kedvező talajélet helyreállításának, amely mellett nagy hangsúlyt kap a fenntartás módja is.
A „természet-harmonikus” kertekben a növények és állatok nagy szabadságban élnek, és emellett úgy alakítjuk környezetünket, hogy számukra is kedvező életfeltételeket alakítsunk ki. Az előadás számos gyakorlati ajánlást nyújt az innovatív kertépítészeti természet-harmonikus módszerek és a cselekvő természetvédelmi megoldások bemutatásával. Ezek a kertek minden minőségükben a vadont idézik. 
Vadítsuk vissza kertjeinket! A jövő fenntartható kertjei sokkal vadabbak, mint ahogy azt mi gondoljuk. Távoli helyekre utazunk, hogy az érintetlen természet szépségében gyönyörködjünk. Mi lenne, ha a természet atmoszféráját, ezt az oázis élményt saját kertjeinkben is megteremtenénk? Az előadás a biológiai sokféleséget támogató és elősegítő módszereket mutatja be.
A Pro Vértes a „Hosszú téli esték” előadássorozat keretében szeretettel várja az érdeklődőket ingyenes előadására Csákváron, a Geszner-házba, a Vértesi Natúrpark látogatóközpontjába.
Előadó: Becse Ildikó (okl. tájépítészmérnök, okl. mérnöktanár), Pro Vértes
Ideje: 2024. február 28. (szerda), 18:00
Helyszín: 8083, Csákvár, Kenderesi u. 033/7 hrsz. Geszner-ház (A Kenderesi u. legvégén, a kőkapunál kell bekanyarodni a parkba)
A részvétel ingyenes! Az előadást követően kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség forralt bor, forró tea és bivalyszalámis és vegetáriánus szendvics kíséretében.