Donovaly: „végtelen” szezonbérlet

Donovalyban mindenkinek, aki nem szeretné az idejét a pénztárnál sorban állással tölteni, hanem egyenesen a sípályára indulna, kiváló lehetőséget ajánlanak: a korlátlan idénybérletet, a „sezónka”-t. Ez a bérlet valóban „végtelen”, hisz a Nová Holá felvonókra az egész 2021-es nyári idényre is érvényes. A szezonbérlettel mindenki korlátlanul síelhet a nappali és esti napszakokban a Záhradište sípályán is minden nap, a téli idény első napjától az utolsóig, akár napi 12 órán keresztül. A végtelen szórakozást garantálja ez a bérlet a legfiatalabb látogatók számára is, ugyanis érvényes a Fun Parkba is, amely Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű létesítménye. Ezen kívül a kalandpark használatát és a felvonó árát is tartalmazza.

A sípályák üzemeltetői mindent megtesznek azért, hogy a Park Snow Donovalyn mindenki a legnagyobb biztonságban legyen, és kellemesen érezze magát. Az itt dolgozók minden védőintézkedést megtesznek a koronavírus terjedésének megfékezéséhez. Éppen ezért garantálják minden „sezónka” tulajdonosának a bérlet teljes árának visszatérítését abban az esetben, ha az állami szervek korlátoznák vagy betiltanák a síközpont működését a 2020/2021-es évadban.

Továbbá garantálják, hogy amennyiben csak korlátozott létszámban lehet igénybe venni a felvonókat, a bérlet tulajdonosai elsőbbséget élveznek a felvonóknál. (info: https://skipas.parksnow.sk)

Az esti síelés már néhány éve nagy közönségsikernek számít. Az idei téli szezon előtt korszerűsítették a megvilágítást, amely egyrészt jobb minőségű lett, másrészt pedig környezetvédelmi szempontból korszerűbbé vált a Záhradište és a Lomená poma sípályáin. A több mint két kilométer hosszúságú sípályaszakaszon modern LED technikát alkalmaztak, melynek energiafogyasztása jelentősen alacsonyabb, környezetkímélőbb, hatékonyabb és nagyobb teljesítményű. A vendégek biztonsága az elsőrendű feladat: erősebb megvilágítás, nagyobb fény az esti síelésnél, a biztonságos síelés érdekében.

A sífutás kedvelőit is nagyszerű sífutópályákkal várja Donovaly. Két „cross-country” sífutópálya áll rendelkezésre: Polianky – Močiarov és Donovály – Šachtička. A folyamatosan karbantartott pályák teljes hossza 18,4 kilométer. Hétvégére a pályák mindig korcsolyázó stílusra vannak előkészítve.

A sífutópályák új térképéhez ingyenesen hozzáférhetnek a helyi infócentrumban, vagy a www.parksnow.sk weboldalon. Donovalyban üzemel a legjobb snowpark Szlovákiában, Riders Park Záhradište. A kiszolgáló „csapat” célja, hogy a központot a szezon elején mihamarabb megnyissák és folyamatosan karbantartsák. A parkban három ugrató és 12 akadály található, melyeket a szezonban időnként változtatnak, újabb és újabb kihívás elé állítva a snowboardosokat. A Riders Park a 2020/2021 síszezonban is az akrobatikus sízők és a szlovák snowboard válogatott felkészülési központja lesz. (információ: www.riderspark.sk)

toptura.hu online
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 15/d.

A kiadásért felel:
Pusztay Sándor ügyvezető igazgató
s.pusztay@kornetas.hu

Felelős szerkesztő: Máté István
mate@toptura.hu