Pannon Alpok teljesítménytúrák a Kőszegi-hegységben

A Pannon Alpok teljesítménytúrák a Kőszegi-hegységben öt távon mutatják be annak alpesi vidékét és látnivalóit: csipetnyi Alpok-hangulat Pannónia földjén!
A Kőszegi-hegység varázslatos, egyedi tájegysége, klímája, növény- és állatvilága várja felfedezőit. Bércek és völgyek, kilátók és panorámák, kápolna és kastély, stájer házak és források, pincesor… No és egy jóféle hangulatos kocsma.

A túranap időpontja: 2023. április 22. szombat
A rajt ideje: 7 és 11 óra között (távtól függően).
Rajt és cél helyszíne: Hattyú Büfé (Kőszegen, a Csónakázó-tó mellett).
Választható túratávok: 5 / 10 / 20 / 30 / 42 km.
A túrára nevezés a rajt helyszínén lesz. A rendezők, a nagyobb (10 fő feletti) létszámú csoportok, társaságok, baráti körök, iskolai vagy egyesületi csapatok előzetes létszám jelzését köszönettel veszik.
A tájékozódás megkönnyítésére – természetesen – a rendezők adják a megszokott itiner-füzetet is, színes térképvázlattal és az útvonalat részletes szöveges leírással.
Az esemény az Ötpróba Párizsba kihívásnak, az Észak-Dunántúli Kupa sorozatnak és az IVV-túramozgalomnak is része.

A Vasi Vándorok Sportegyesület 2020-ban alakult Szombathelyen. Az alapítók szándéka egy közösség létrehozása volt, akik szeretik a természetet. Gyakran, és szívesen mennek ki oda gyönyörködni, feltöltődni – de sportolni, túrázni is. A teljesítménytúrázást akkor már évek óta nem csak űzték, de mint rendezők is művelték.

A 2022-es évben mind az öt kiírt túrájukat sikeresen, szép létszámmal rendezték meg. Április végén a Pannon Alpok teljesítménytúra a Kőszegi-hegység alpesi jellegét mutatja be, szeptemberi „párja” a Jurisics teljesítménytúra ugyanott, de egészen más időben, irányokból és részeken kínál élményt.
Június utolsó szombat éjszakája a Kőszegi Csillagoké: a sikeres esemény alapja egy remek fejlámpás kaland. Októberben Szombathely és a Pinka-szurdok környéke következik (Colonia Savaria és Pinka-túrák), december végén pedig a hagyományos vezetett Évzáró túranap mutatja be a Kőszegi-hegység rejtett, ismeretlen értékeit.
További, naprakész információk a vasivandorok.hu oldalon és az egyesület facebook oldalán.