Lélegezze be a Tátra illatait!

A legendás és megunhatatlan Magas-Tátra zöldet adott az idei őszi szezonnak is.

Ősszel sem lesz hiány szórakozásban és élményekben. A látogatók idén a „Barangolások a tátrai települések történelmi emlékei nyomában” programsorozat keretén belül, kulturális és turisztikai séták során professzionális kalauz révén ingyenesen ismerhetik meg a legkedveltebb tátrai települések történelmét, fedezhetik fel emlékműveit és érdekességeit.

A hétvégi barangolások olyan helyekre juttatják el a régióban, melyeket eddig nem is sejtettek. A tapasztalt turisták rálelnek az őket vonzó aktivitásokra. A magashegyi terepen kiépült az első via ferrata típusú biztosított útvonal, amely a létező ösvénnyel párhuzamosan vezet a Vörös-torony-hágón (Priečne sedlo) át.

Fotó: slovakia.travel

A magaslati élményeket idén a kevésbé derekas turisták is beírhatják túranaplójukba. Ha sokszor csodálta a Sziléziai-menedékházról készült fényképeket, de soha nem volt mersze elindulni oda saját lábon, a következő hírtől szinte izgatott lesz.

A magashegyi környezet a Sziléziai-menedékházhoz való felszállítás formájában a kevésbé edzett turisták számára is hozzáférhetővé válik a TANAP Állami Erdészet megrendelhető új szolgáltatása révén. Ezen kívül a „Tátra mint gyógyszer” megnevezéssel a turisták számára a friss levegőn való tornát is kidolgozták. A résztvevők számára bemutatja a magashegyi klímában való aktív mozgás jótékony hatásait légzési tornák, jóga és nordic walking formájában.

Fotó: Pusztay Sándor

Az idei év aktív szezonjának nagy újdonsága az esküvői szertartás vagy reggeli, illetve vacsora az Encián épület kilátótornya csúcsán, amely lenyűgöző kilátást nyújt minden világtáj irányába. Ennek az élménynek köszönhetően, szó szoros értelemben karnyújtásra találja magát a csillagoktól és a tátrai csúcsoktól. A gyermekek a Csorbatón található Sasbirodalomban (Orlíkovo), Mormotatájban (Svištia krajinka) a Kő-pataki-tavon vagy a fény interaktív galériájában, Kvantáriumban Tarajkán szórakozhatnak. A nagyok és kicsik számára a rendkívüli helyek felfedezésével, a tátrai növényzet és állatvilág megismerésével összekapcsolt közkedvelt Tátrai vadon (Tatranská divočina) játék is rendelkezésre áll.

Fotó: Pusztay Sándor

További, aktivitást igénylő érdekes lehetőségek is készen állnak. A romantikus lelkűek bizonyára nem hagyják ki a Csillagos ég alatti vacsorát a Kő-pataki-tavon. A csoportokat tetszetős kirándulásra hívják a Tátra történelemébe, a kötélpálya 75 titkát feltáró kalauzolt áttekintés formájában.

Fotó: Pusztay Sándor

A hétvége kiváló lehetőség minden család számára együtt lenni és víz mellett is elidőzni. Az AquaCity Poprád fürdőt felkeresők 13 külső és belső medencében élvezhetik a vizet, bolondozhatnak a tobogánokon. Akár 350 vízi attrakció közül lehet választani. Szlovákiában ez a legnagyobb wellness és spa központ. A gyereksarkok, játszóterek, szórakoztató animációs programok várják a kicsiket. A szombatok pedig kabalás mesebeli napokat rejtenek.