A belvárosban is becsekkolhatunk

A repülőtéri zsúfoltság enyhítése érdekében – egyelőre próbaüzemben – egy önkiszolgáló check-in pontot nyitottak Budapesten, a belvárosban a Kálvin tér 4. szám alatt, a 100E reptéri járat megállójához közel.  Itt nemcsak a reptéri becsekkolás intézhető el, hanem a poggyászcímke kinyomtatása is. Ez kényelmes az utazónak, hiszen így elkerülheti a Liszt Ferenc repülőtéren az utasfelvételi pultok előtti sorban állást. Egy hasonló belvárosi önkiszolgáló check-in pontot terveznek a Deák térre is. 
Következő lépésként tervezik, hogy jövő nyáron az utas ott is hagyhassa ezeken a pontokon a bőröndjét, s innen a poggyász repülőtérre történő eljuttatásáról és a feladásról már a repülőtér üzemeltetője gondoskodna. 
A Ryanair utasai mindkét terminálon be tudnak csekkolni. Szintén a 2B terminál leterheltségének csökkentését szolgálja, hogy a 100E buszjárattal érkező utasok számára közvetlenül a megállónál megnyitottak egy ajtót a két terminál között, így akiknek nincs feladandó poggyászuk, az A terminálon is átmehetnek a biztonsági ellenőrzésen.