A tudás illúziója – amit igaznak gondoltunk a Naprendszerről

A tudás illúziója című csillagászati előadás egy olyan utazás, amelyen feltehetjük azokat a kérdéseket, amelyek alapjaiban változtathatják meg a világról alkotott képünket. Utazunk térben és időben, így kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik, és a távoli világok valójában nem is annyira különböznek attól, amit mi ismerünk. De vajon mit találunk ilyen elérhetetlen távolságokban?
– Találhatunk-e életet a Földön kívül?
– Mi az a Világegyetem?
– Milyen téves ismereteink vannak a Világegyetemről?
– Miben hasonlítanak a Földhöz a Naprendszer egyéb égitestei?
– Megtaláljuk-e a Föld jellegzetességeit más égitesteken is?
Klippel Dávid geográfus szórakoztató és interaktív előadásában a Naprendszert ismerhetjük meg tömör és világos nyelvezetben, amely sok meglepetést tartogat a természettudományokat nem művelők számára is. A Pro Vértes a „Hosszú téli esték” előadás sorozat keretében szeretettel várja az érdeklődőket ingyenes csillagászati előadására Csákváron, a Geszner-házba, a Vértesi Natúrpark látogatóközpontjába.
Az előadás ideje: 2024. január 31. (szerda), 18:00
Helyszín: 8083, Csákvár, Kenderesi u. 033/7 hrsz. Geszner-ház (A Kenderesi u. legvégén, a kőkapunál kell bekanyarodni a parkba)
A részvétel ingyenes! Az előadást követően kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség forralt bor, forró tea és bivaly-szalámis szendvics kíséretében.