A víz lesz a jövő aranya – előadás csütörtökön

Csákvár város vízgazdálkodása a klímaváltozás tekintetében című ingyenes vetítéses előadásra várjuk szeretettel az érdeklődőket Csákvárra, a Geszner-házba, a Vértesi Natúrpark Látogatóközpontjába.
„A víz lesz a jövő aranya” – vélik a klímakutatók. Ez ihlette a „Hosszú téli esték” előadás sorozat következő eseményét, melyen Viszló Levente mutatja be szülővárosának vízgazdálkodását – a múlt, a jelen és a lehetséges jövő idősíkjában.
Mindannyian tapasztaljuk, hogy az időjárás az idők folyamán egyre szélsőségesebbé vált. Évről-évre kevesebb az esős napok száma, ugyanakkor egyszerre akár több hónap csapadékmennyisége is lehullhat sokszor. Ahhoz, hogy élhető és fenntartható életünk lehessen, és gyermekeinknek is ezt hagyhassuk örökségül, a klímaváltozáshoz alkalmazkodó vízgazdálkodási módszereket kell közösen kidolgoznunk. A településnek régen is a helyi összetartó közösség volt a megtartó ereje. Egy természetföldrajzi környezetben ma is közösségi szinten szükséges az együttműködés, az összefogás, hogy Csákvár zöldellő oázis maradhasson. Várunk minden érdeklődőt szeretettel a közös gondolkodásra!
Előadó: Viszló Levente (Pro Vértes)
A program ideje: 2023. február 23-án (csütörtök) este 18 óra
Helye: 8083, Csákvár, Kenderesi u. legvégén a kőkapun befordulva, a Geszner-házban
A részvétel ingyenes.
Érdeklődés: info@provertes.hu e-mailen vagy a 06-70/336-9976 telefonszámon.
Az előadást követően kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség forralt bor, forró tea és bivaly-szalámis szendvics kíséretében.