Bemutatkozott a szlovák vendéglátás

A pozsonyi vásárváros (Incheba) területén az idei évben április 20 és 23 között tartották meg az immár hagyományos Turisztikai és Gasztronómiai Kiállítást, amely a látogatók örömére autó bemutatóval is bővült.
A rendezvényen a szlovák és nemzetközi kiállítók különböző utazási, üdülési programjait tartalmazó információk, ajánlatok mellett, fontos szerepet kapott a szomszédos partnerországokkal, szakmai szervezetekkel való kapcsolatépítés. Ennek jegyében – mint azt Václav Mika, a Slovakia Travel vezérigazgatója sajtótájékoztatóján elmondta: „az idegenforgalomban a hazai, szlovák vendégek mellett igen fontos a cseh, a magyar és a lengyel turisták igényeinek kielégítése. Ebben közre játszik az országok közelsége, a történelmi hagyományok, gyakran a családi kötődések. Ennek ellenére fontos, hogy a Szlovákiába látogatók számára a minőségi turizmus szempontjai mellett, télen, nyáron új látnivalókat, élményeket, kalandozási lehetőségeket tudjanak nyújtani.”

A látogatók ötleteket kaphattak arra, ha pihentető vagy aktív nyaralást szeretnének, esetleg a gyógyfürdőben való tartózkodást kedvelik, vagy néhány napot nyüzsgő egzotikus városokban akarnak eltölteni, míg mások a zavartalan kikapcsolódást helyezik előtérbe a természet ölén, azok számára a turisztikai vásár jó ihletet adott. A kiállítók ajánlataiból választani lehetett az egyes országok, régiók, városok és települések, utazási irodák kínálata alapján: hol szálljon meg, hol étkezzen jól, mit tegyen, hogyan spóroljon. A szlogen azonban egységes volt: Szlovákia szeretettel vár!
A turisztikai kínálatok és lehetőségek bővítésére szolgált, hogy a párhuzamos Danubius Gastro kiállításon mód nyílt a szlovák ételek és italok, a hagyományos szlovák vendéglátás megismerésére is.