Erdőfürdő: minőségi idő a természetben

Az élet túlzott rohanása és az állandó stressz nem csak a dolgozó emberek számára kihívás, hanem a fiataloknak és az idősebbeknek is megnehezíti az életét. Erre nyújt természetes megoldást az erdőfürdőzés, azaz a minőségi idő eltöltése a természetben. 
Képzeld el, hogy elindulsz egy olyan erdőbe, ahol már várnak rád. Ahol nem neked kell megtalálni az ösvényeket és észben tartani mikorra kell visszaérned vagy éppen merre tarts, hanem rábízhatod magad valakire, aki azért kísér téged, hogy pihenhess és feltöltődj.

Ahogy együtt sétáltok, körbeölel a csend. Egyre inkább észreveszed az apró részleteket: a fák lombjai között átszűrődő napfény játékát, a levelek színeit és susogását. Az erdő illata mintha minden lélegzetvétellel egyre több életerővel töltene meg. Van időd megállni, megtapogatni és beszippantani mindent, ami kiváncsivá tesz. Ahogy lassan felfedezed a tájat, az érzékeid mindinkább felélednek.
Lehetőséged van megpihenni és megállni, hogy elmerülj mindebben. Ahogy nekiveted a hátad egy fatörzsnek, a vezetőd megosztja veled, mi mindenre figyelhetsz. A madarak éneke átszövi az elcsendesülést. Az erdő egyre inkább feléled körülötted. Lassan te is részévé válsz az erdőnek. 

Közösségben vagy, ahol időről időre összegyűlünk és megosztjuk a tapasztalatainkat. Rácsodálkozhatsz mások élményeire, hogy hányféleképpen vesszük észre a természetet. Történeteket hallasz arról, hogy kinek milyen tükröt tart az erdő és milyen elakadásokon segíti őt át. 
Az erdőfürdő vezető segítséget nyújt abban, hogy zsigerileg kapcsolódj az erdőkhöz, mezőkhöz és annak minden lakójához. Figyel rá, hogy valóban le tudj lassulni. Ráhangol és benne tart a folyamatban. Nem kell gondolkoznod azon, hogy mikor mit csinálj, rábízhatod magad. Egy szakképzett vezető pontosan látja és felismeri, mire van szükséged. A program elején mesélünk az erdőfürdőzésről és útmutatóval látunk el, mire figyelj. Egy rövid szakaszt járunk be, mely semmiféle fizikai erőnlétet nem követel meg. 

Az erdőfürdőzés olyan élmény, amely teljesen kiszakít a mindennapok rohanásából, és lehetőséget ad a feltöltődésre és a harmónia megtapasztalására. Hogy mit ad azoknak, akik már részt vesznek rajta? Nyugalmat, egységélményt, feltöltődést, belső békét, elmélyülést, végtelenül otthonos érzést. Ráadásul klinikailag bizonyított, hogy képes csökkenteni a stresszt, stabilizálni a vérnyomást és erősíteni az immunrendszert.
További információk: www.erdofurdozes.com