Hetvenkét óra élmény Pozsonyban

A Pozsonyi Turisztikai Szervezet (Bratislava Tourist Board) néhány pozsonyi szállodával karöltve promóciós nyári kampányt indított „72 órás város“ címmel. Hetvenkét óra – legalább ennyi idő kell, hogy a látogató felfedezze Pozsony legfontosabb látnivalóit úgy, hogy közben megkóstolja a helyi gasztrokínálatot, a városnézésbe beleférjen egy kis relax a zöldben és jusson idő aktív programokra is.

A kampány célja, hogy a látogatókat kicsalogassa a városközponton túlra is és bemutassa Pozsony turisztikai kínálatának sokszínűségét. A turisztikai szervezet tematikus weboldalán méretre szabott három napos programot lehet összeállítani érdeklődés szerint, amihez egy ingyen éjszaka is jár a 2+1 akcióba bekapcsolódott szállodákban. A három éjszakát foglaló vendégek bónuszként a 72 órás Bratislava Card turisztikai kártyát a két napos kártya árán vásárolhatják meg a turisztikai információs központban. A kártya korlátlan utazást biztosít a város és a régió tömegközlekedési eszközein, ingyenes belépést kiemelt múzeumokba és galériákba, egy ingyenes gyalogos városnézést, valamint további 100 kedvezményt a város és a régió területén az ár 50%-ig. A 2+1 akció szeptember 13-ig érvényes.

A nyári szezonban új attrakciók is várják a helyieket és a turistákat. Az Óvárosban a Duna-parton első ízben épült fel egy óriáskerék, amelyről szeptemberig naponta 10.00 és 20.00 óra között lehet megcsodálni a pozsonyi panorámát. Pozsony Dévényújfalu városrészében viszont egyszerre négy országra nyílik kilátás annak, aki megmássza a 112 lépcsőt a július közepén átadott új kilátóban. Az imádkozó sáskára hasonlító építmény Pozsony legmagasabb csúcsán, az 514 m magas Devínska Kobyla hegyen található. Dévényújfalu városrész és a dévényi vár között pénteken, szombaton és vasárnap 10.00 és 16.30 óra között piros városnéző kisvonat fuvarozza az érdeklődőket. Ugyanilyen kisvonat szállítja péntekenként 15.00–20.00 óra között Pozsony-Récse városrészben található récsei szőlőhegyi ösvényhez és borászaihoz nemcsak a borimádókat. További információk: www.visitbratislava.com