Két év után utazhatunk Ausztráliába

Ausztrália február 21-től engedélyezi a kétszer beoltott, vízummal rendelkezők belépését az országba, és ezzel véget vet a Covid-19 terjedésének megfékezésére bevezetett, mintegy két éve tartó szigorú nemzetközi határellenőrzésnek – írta azutazo.hu
 
„A feltétel az, hogy két védőoltással kell rendelkezni ahhoz, hogy Ausztráliába jöhessünk” – mondta Scott Morrison miniszterelnök az újságíróknak. A Fortune beszámolója szerint a bejelentés az utolsó lépés a turistákra és a külföldi munkavállalókra vonatkozó korlátozások fokozatos feloldásában, amely tavaly novemberben kezdődött. Ausztrália határait nem sokkal a járvány 2020 márciusi kitörése óta szinte teljesen lezárták, és csak korlátozott számú járattal engedték vissza az állampolgárokat. Az egyes államoknak továbbra is lehetőségük lesz arra, hogy saját karanténszabályokat és érkezési korlátokat állapítsanak meg – tette hozzá Morrison.

A hír minden bizonnyal jótékony hatással lesz Ausztrália milliárd dolláros turisztikai iparára, ahol a szeptemberig tartó évben csaknem 12 százalékkal csökkent a munkahelyek száma, mivel az ország hosszan tartó határzárása tönkretette az ágazatot.