Michelin csillagok és Bib Gourmand elismerések Máltán

Február végén jelent meg a legfrissebb Malta Michelin Guide. Öt étterem lett idén is egy Michelin csillagos, négy kapott Bib Gourmand elismerést és további 22 máltai és gozoi étterem került a rangos válogatásba. A tavaly díjazott öt étterem megtartotta egy-egy Michelin csillagát. Így továbbra is kiemelkedő szerepet tölt be a máltai gasztronómiában a vallettai Under Grain, a Noni és az ION – The Harbour, a mdinai De Mondion, valamint a Bahia, mely idő közben helyszínt váltott és már nem Lija-ban, hanem a Corinthia Palace Hotel szomszédságában, az elegáns Balzan városában várja vendégeit. 

Eggyel bővült a Bib Gourmand díjazottak száma. A korábbi elismerést megtartotta a Terrone Birguban, a Rubino Vallettában és a Commando Melliehaban is és újként debütál közöttük a vallettai Grain Street, melynek erős kötődése van a Michelin csillagos Under Grain étteremhez. 

Fotó: visitmalta.com

A Michelin ellenőrei három új helyszínnel növelték a máltai étterem kínálatot is, melyek megfeleltek szigorú elvárásaiknak és ajánlásra érdemesnek találták. Így bekerült a guide-ba a kalkarai Marea, a vallettai AKI és a melliehai Rebekah’s. A tény, hogy több mint harminc étterem és ilyen minősítéssel került be a híres útmutatóba, azt jelzi, hogy Málta ízletes konyhájának bőséges a választéka és mindez kiváló kiszolgálással és festői helyszínekkel párosul.