New York szigorítja a rövid távú lakáskiadás feltételeit

New York drasztikusan szigorítja a rövid távú lakáskiadás szabályait, melynek következtében várható, hogy jelentősen csökken majd a kínálat és nőnek az árak. Szeptember 5-én Dallas, Philadelphia és New Orleans után durva korlátozás lép életbe a rövid távú lakáskiadással kapcsolatban New Yorkban is – írja a turizmus.com.
A városi tanács rendelete szerint nemcsak regisztrálniuk kell a lakást kiadóknak, de több kemény feltételnek is eleget kell tenniük ahhoz, hogy legálisan bérbe adhassák ingatlanjaikat. Ezek közül az első, hogy nem lehet az egész lakást, csak annak egy részét kiadni. A másik, hogy a bérbeadónak is a lakásban kell tartózkodnia a bérlet idején. A harmadik pedig az, hogy lakásonként maximum két fő tartózkodhat a bérleményben, viszont nekik ott minden szobába bejárást kell biztosítani.
A The Wall Street Journal cikke szerint már most borítékolható, hogy a lakást bérbeadók jelentős része nem tudja, vagy nem akarja ezeket a szabályokat betartani és elfogadni, és ennek következtében radikálisan csökkenhet a néhány napra vagy hétre bérbe vehető lakások száma New Yorkban.