Pécs NYITVA

Csaknem kétezer motoros vett részt a szezonnyitó guruláson Pécsett. Ezzel nemcsak a motoros szezon, hanem a hivatalos turisztikai idény is megkezdődött a városban. A pécsi önkormányzat és partnerei Pécs NYITVA országos turisztikai kampánya megújult formában tér vissza idén, a Pécsi Sörfőzde pedig egy exkluzív meglepetéssel készül.  
Pécs számos újdonságot kínál az idei turisztikai szezonra. Világraszóló időszaki kiállítás nyílik a Zsolnay Negyedben, amely az egész család számára izgalmas lesz, Pécs ad otthont a több ezer fiatal részvételével megrendezett Youth Sports Festivalnak, idén nyáron átadják a megújult, UNESCO világörökség Ókeresztény Mauzóleumot és lesz újra Múzeum Utca+ is. – Pécs és környéke egy bő hétre is kínál elegendő élményt: a Mecsek, Orfű, Siklós, Harkány, a villányi borvidék remek kiegészítője lehet egy pécsi látogatásnak. A Magyar Turisztikai Ügynökség most induló Pécs-Villány turisztikai térséget népszerűsítő kampánya is ezt komplex élményt mutatja be – mondta Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője.
A kiemelt időszakokra érdemes időben foglalni, ha pünkösdre, a Mecsek Rallye-ra vagy a júliusi Zsolnay Fényfesztivál idejére tervezzük a  látogatást. Az utazásnak fontos része a helyi gasztronómia felfedezése, a városnak pedig fontos célja a helyi tradicionális vállalatok erősítése. Ezért is példaértékű az az együttműködés, amit most indítottak Magyarország legrégebben folyamatosan működő főzdéjével, a városban 170 éve üzemelő Pécsi Sörfőzdével. Ennek keretében egyedi, limitált kiadású Pécsi Sör készül a nyári szezonra. A négy darabból álló válogatás dobozain egy-egy ikonikus pécsi helyszín szerepel majd.