Sportturizmus Máltán

A VisitMalta büszkén jelenti be, hogy hivatalos megállapodást kötött az EOLO-Kometa Cycling Team csapatával – amely megállapodás értelmében a VisitMalta márkát a csapat népszerűsíti nemzetközi versenyeken, beleértve a híres Giro d’Italiát és más nemzetközi kerékpáros eseményeket. E megállapodás révén a VisitMalta és a Turisztikai és Fogyasztóvédelmi Minisztérium befektet annak érdekében, hogy a sokszínű turisztikai szektor volumenében és minőségében tovább növekedjen, kihasználva a létező piaci réseket, jelen esetben a sportturizmust.
A COVID-19 világjárványt követő idegenforgalmi „fellendítési terv” részeként, a nemzetközi sportrendezvényekre kezdeményezett speciális ösztönző program bevezetése a sportturizmus népszerűségének növekedését eredményezte Máltán. „Az EOLO-Kometa és a VisitMalta közötti együttműködés a kézzelfogható bizonyítéka a feltörekvő és fejlődő turisztikai szegmensek, köztük a sporttal kapcsolatos turizmus kiaknázására tett erőfeszítéseinknek. A szövetség révén Málta rendkívüli előnyöket élvez a fokozatos promócióból, és tovább erősíti pozícióját, mint ideális úticél a kerékpározás szerelmeseinek. Az EOLO-Kometa Cycling Team az elkövetkező években Máltára látogat, hogy személyesen tapasztalja meg szigeteink pompáját profi kerékpárosként és látogatóként egyaránt. Sportszempontból örömmel erősítjük meg, hogy a megállapodás izgalmas lehetőségeket teremthet a fiatal máltai kerékpárosok számára, miszerint életkoruk és képességeik alapján csatlakozhatnak az EOLO-Kometa Ifjúsági Csapathoz.
Ez a történelmi mérföldkő – amely első az európai országok között – minden bizonnyal kiváló eredményeket hoz a turisztikai népszerűség tekintetében, valamint megerősíti Málta pozícióját a választható úticélok között” – vázolta Clayton Bartolo, a Turisztikai és Fogyasztóvédelmi miniszter.
„Büszkék vagyunk arra, hogy véglegesítettük ezt a megállapodást, ami új lehetőségeket biztosít a VisitMalta számára, melyek révén Máltát nagy horderejű, nemzetközi sporteseményeken népszerűsíthetjük. Büszkék vagyunk arra is, hogy a VisitMalta márkajelzés minden csapatmezen és csapatjárművön jelen lehet, ezáltal több órányi adásidőben és egyéb digitális médiában megjelenik azon felül, hogy maga a csapat is Málta nagyköveteként szolgál szerte a világon. Ez a megállapodás azonban túlmutat a partnerségi megállapodás keretein, mivel beletartozik a következő évek Máltai Turisztikai Stratégiájának terveibe, amelyben a Máltai Idegenforgalmi Hivatal közösen a Turisztikai és Fogyasztóvédelmi Minisztériummal felvázolta további beruházások szükségességét a turizmus piaci réseibe, különösen a sportturizmusba” – tette hozzá Carlo Micallef, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgató-helyettese és marketing igazgatója.