Szabadon a Bükkben: kalandra fel!

Szabad útvonalválasztású teljesítménytúra? Az meg mi fán terem? Nem fán, hanem a Bükkben. És egyelőre nem is terem, mert még csak pár napos, hiszen 2022. január 1-től hirdette meg a miskolci székhelyű Zöld Sportok Clubja. Viszont egyénileg vagy csoportosan egészen az év végéig teljesíthető.
Abban is eltér a hagyományos teljesítménytúráktól, hogy bátrabb kreativitást, nagyobb önállóságot tételez fel. Ugyanis nincs kötelezően követendő útajánlat, van viszont nyolc ellenőrző pont, amelyek tetszés szerinti sorrendben és útvonalon keresendők fel. A rajt és a cél helye is szabadon választható.
A hosszú táv (kb. 25–28 km) valamennyi pontot érinti, a rövidebb pedig tetszés szerint kiválasztott négyet. Ezeken az objektumokon sincs megkülönböztető jelzés, megtalálásuk igazolására a feladatlapon feltett kérdésre adott helyes válasz szolgál.
Szintidő nincs, mivel ennek korrekt ellenőrzése nem lehetséges, de a megkezdett túrát sportszerű aznap befejezni.
A feladatlapot e-mailben kapják meg a nevezők, miután NÉV és POSTACÍM megadásával elküldik nevezésüket a kovacsagabor@gmail.com címre.

A sikeres teljesítés jutalma kitűző és emléklap, amit a – rendező költségén – postán küldenek el.
S hogy ne legyen zsákbamacska, hová is csábít ez a különleges túra, íme az ellenőrző pontok abc sorrendben: Bánkút síház (Czékus, Repey-, Tavassy-emléktábla), Dédesi várrom, Kühne-emléktábla, Lendeczky-pihenő, Örvénykő, Pálos kolostor, Turista emlékmű (Csondró-völgy), Turista Pantheon.
A letölthető kiírás EMLEKHELYEK A BUKKBEN.pdf címen a ZSC honlapján található: zoldsc.mozello.hu

Tehát szabadon a Bükkben: kalandra fel!