Tájséta gyerekeknek a Budai-hegységben

A Botanicon Túra Klub őszi kirándulásokkal várja a természet iránt érdeklődő gyermekeket. A kilenc éve működő Botanicon Kert Klub és Túra Klub népszerű környezeti nevelési programjai közül az őszi időszakban az erdő élővilágát mutatja be, ezen keresztül a természetjárás megszerettetését tűzte ki céljául.
Az őszi túrák más-más útvonalon kerülnek megrendezésre, így a különböző tájak szépségeivel, jellegzetességeivel is megismerkedhetnek a gyermekek. A „Kirándulások gyerekeknek – Játékos természetismeret gyermekfelügyelettel” elnevezésű programsorozat keretein belül a következő túra a Budai-hegységben, Budapest XII. kerületének Zöld háromszög jelzésű turistaútján vezet. A kirándulás szülők nélkül zajlik, vagyis amíg a gyermekek a jó levegőn tanulnak és szórakoznak, addig a szülőknek 4 óra szabadidő áll rendelkezésére. Az erdei kirándulások során a természetben való helyes viselkedésre éppúgy felhívják a résztvevők figyelmét, mint az ott fellelhető gyógynövények, fák és állatok változatosságára. Terepi megfigyeléseket is végeznek, így a gyermekek a foglalkozás során a természetben jelen levő összefüggéseket is megismerhetik. Nem teljesítménytúráról van szó, hanem terepi szemlélődésről, így kisebbek, vagy kiránduláshoz nem szokott gyermekek számára is könnyen teljesíthető a program.

Fotó: Papp Sólyom

Időpont: 2023. október 7. szombat 14-18 óráig
Program: Tájséta a Zöld háromszög útvonalán:
Természettudományos séta sok megállóval és szemlélődéssel. Az erdő és a mező élővilága, állatnyom keresés, természetvédelmi alapismeretek, majd játszótéri program.
A kirándulás 14-18 óráig tart: 4 óra hasznos program a gyereknek, 4 óra szabadidő a szülőnek. A séta hossza kb. 4-5 km. A kirándulást 6-12 éves gyermekeknek ajánljuk (a program szülők nélkül zajlik). Kiindulási és érkezési helyszín: Budapest XII. kerület.
Bővebb infók a kirándulásról és a szervezőről, egyéb természetismereti programjaikról a Botanicon Túra Klub honlapján olvashatók.