toptúra hírlevél 2024/12 – 2024. május 6.

Kassai Múzeumok és Galériák Éjszakája

A nagy hagyományokkal rendelkező, kivételes esemény, a kassai Múzeumok és Galériák Éjszakája megnyitja a város kulturális terének kapuit a művészet, a kultúra és a tudományok szerelmesei előtt. 2024. május 18-án a látogatók huszadik alkalommal tapasztalhatják meg a kivilágított történelmi belvárost, az éjszakába nyúló múzeumok és galériák tereit, a különleges élményprogramokat és a tudományos rejtélyek, a kulturális és művészeti élvezetek rajongóival teli utcák nyüzsgését.

A Múzeumok és Galériák Éjszakájának idei témája az Életre kelt történetek, így a legnépszerűbb múzeumok és galériák mellett a Tabačka Kulturfabrik, a Népművészeti Produkciós Központ, az Állami Tudományos Könyvtár, a Kommunizmus Áldozatainak Múzeuma (képünkön) és még sokan mások is rendkívüli programmal várják a látogatókat.

A 17 kulturális intézmény többek között fotókiállításoknak, éjszakai régiségpiacnak, régészeti kiállításoknak, Rákóczi Sörnapoknak, zenei koncerteknek, kortárs művészeknek, videótúráknak és sok más élményszerű programnak is helyet ad.

Kirándulások Dinnyésen

Tavasztól őszig rengeteg programlehetőséggel várja a látogatókat a Velencei-tó és környéke. Úgy tűnik, egyre többen szeretnek belföldön utazni, sőt, a csoportos utazásoknak növekszik az utazóközönsége. A megszokott vizes élmények mellett sokan keresik az érdekes, akár edukatív utakat. Dinnyésen fafaragás, lovagi torna és íjászat is egy helyen elérhető a népszerű Várparkban.

Magyarország változatos tájai minden évben tartalmas programlehetőségekkel csábítják a kirándulni vágyókat. A szezonális ajánlatok és a nyári szünet az ovisoktól a nyugdíjasokig minden korosztályt megszólítanak, és utazásra sarkallnak. Sokan választják a csoportos utakat az idősebbek közül, de hamarosan itt van az osztálykirándulások időszaka is. Az éppen a 10. születésnapját ünneplő dinnyési Várpark tavasztól késő őszig tárt karokkal várja a látogatókat. A Velencei tó szomszédságában elterülő Dinnyésen már évek óta látogatható a világon is egyedülálló anyaghűen megépített vármakett park. A számos Guinness világrekordot is magáénak tudó épület különlegesség alkotója Alekszi Zoltán arról számolt be, hogy miért érdemes idén is ellátogatni a parkba.

„A Velencei-tó minden évszakban mesés képet fest! Érdemes körbeutazni, és Dinnyésen is eltölteni egy kis időt. A Várpark, Skanzen, és a szintén közkedvelt Szentek Fala meglehetősen nagy területen, húszezer négyzetméteren várja a látogatókat igényes szabadtéri kiállításokkal, melyek visszavezetnek minket az időben egészen az Árpád-korig. Nagy örömünkre szolgál, hogy évről-évre egyre több a fiatal látogatónk is, és egészen az ovisoktól kezdve, minden korosztály jól érezheti magát. Nekik lehetőségük van jelmezes lovagi hétpróbára, íjászatra, ajándéktárgyak készítésére, fafigurák faragására, festésére, fazekas, textil és bőrtárgyak készítésére, mi több, a Játszósziget keretein belül népi játékok kipróbálására is – mesélt Alekszi Zoltán, és hozzátette, hogy még az étkezés és fagyizás lehetősége is biztosított a parkon belül. Ha mindez még nem lenne elég, Tolcsvay Béla Kossuth díjas énekmondó előadását is lehet kérni a parkban. Nem csupán a gyermekek, hanem bizony a felnőttek, és a szépkorúak is jól érezhetik magukat a patinás Várparkban.

Varázslatos desztinációval bővül a Royal Caribbean kínálata

A mexikói Royal Beach Club Cozumel lesz a hajótársaság legújabb úticélja 2026-tól. Lenyűgöző tengerpartjával, lélegzetelállító látképével, minden igényt kielégítő medencéivel a Royal Beach Clubnál minden látogató átélheti majd a hamisítatlan, mexikói hangulatot, ami kiegészül a Royal Caribbean-nél megszokott kiemelkedő szolgáltatással és minőséggel, a tökéletes látogatói élménnyel.

A Royal Beach Club Cozumel megvalósítja mindenki álmát, legyen szó vízparti pihenésről, medence-bárokról, pihenő- és családi medencékről, privát pihenőházakról, búvárkodásról vagy kajakozásról. Étterem, bár és lounge gondoskodik arról, hogy a látogatók a látvány mellé egy falat Mexikót is megízleljenek. További különleges hangulatot kínálnak a piacok, a főzőtanfolyamok vagy a tequila kóstolás.

A Beach Club élmény lesz az új lehetőség a hajótársaság folyamatosan bővülő úticél palettáján, de természetesen emellett továbbra is elérhetőek a megszokott programok. Köztük az egyik legnépszerűbb, a „Perfect Day at CocoCay” a Bahamákon, amely a 2019-ben 250 millió dollárból megvalósított rekonstrukcióval és folyamatos bővítéseivel a legmagasabbra tette a lécet a privát szigetek kategóriájában. A nemrégiben átadott, csak felnőtt látogatók számára elérhető Hideaway Beach, a Haitin található Labadee, valamint a Royal Beach Club Collection mind emlékezetes kaland az utazók számára. A kínálatban hamarosan megtalálható lesz a Royal Beach Paradise Island is, egy hét hektáros terület, amely a nassaui Paradise Island-en 2025-ben nyitja meg kapuit. A Royal Caribbeannél minden lehetőség adott ahhoz, hogy megvalósuljon a tökéletes nyaralás a Bahamákon és a Karib-térségben.