23. Mihály-napi Lovas- és Pásztortalálkozó Csákváron

A hagyományőrzés és közösségépítés a Pro Vértes csapatának is szívügye, éppen ezért rendezzük meg a Csákvári Lovasbarátok Köre Egyesületével közösen, immár 23 éve a Mihály-napi Lovas- és Pásztortalálkozót Csákváron. A szeptember 24-én megrendezésre kerülő, tradicionális találkozón egész napos elfoglaltságot találhat magának a teljes család. Bőven van lehetőség választani a programok közül, amilyen a fogathajtás, lovas versenyek és bemutatók, gyermekprogramok, széles gasztronómiai kínálat, sokrétű kulturális programok és az egész környéket megmozgató kézműves vásár.

A Mihály-napra látogatók megcsodálhatják a Natúrparki Csettegő Találkozón résztvevő járműveket, melyek egykor a környék mezőgazdaságában fontos szerepet töltöttek be. A helyszínre velünk érkező házi kedvencek benevezhetők a pásztorkutya szépségversenyre, így a nap végére kiderül, ki kapja a legszebb ebnek járó díjat az évben. 
A baráti csoportok a főzőversenyre is regisztrálhatnak, hogy jó hangulatban összemérhessék gasztronómiai tudásukat, és elnyerhessék a rendezvény legfinomabb étele díját.

A rendezvényen nagy hangsúly kerül a környezettudatosságra, ezért a következőket érdemes szem előtt tartani:
– Repoharak, azaz visszaváltható betétdíjas poharak lesznek a rendezvény egész területén a szemét minimalizálása érdekében. Akinek megtetszik a pohár, az a betétdíj árán meg is vásárolhatja azt.
– Palacknyomó eszközöket rakunk ki több helyre, így mindenki saját kezűleg préselheti össze a flakonokat, ezzel minimalizálva a felhasznált szemeteszsákok számát.
– Csikktartó – a cigaretta csikkek összegyűjtésére pici tárolót adunk, amik kényelmesen elférnek a zsebben, így a tárolásuk nagyon egyszerű lesz.
– Szelektív hulladéksziget, mely lehetővé teszi a műanyag-fém, papír, és az ételmaradék-lebomló evőeszközök külön elhelyezését. 
Sok szeretettel várunk mindenkit Csákváron, szeptember 24-én szombaton 11 órától! Bővebb információk: www.facebook.com/ProVertes