Advent a vízimalomban – tematikus gyógynövénynapok

A  tematikus gyógynövény napok az adventi időszakban is folytatódnak Gyenesdiáson, a Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével. A természet csodás kincseivel ismerkedhetünk meg advent jegyében. Lesz kreatív workshop, kencefice készítés és a karácsony gyógynövényei is terítékre kerülnek.

Program:

2022. november 26. szombat 13-16 óra: Adventi koszorúink gyógynövényei
Gyakorlati workshop adventi koszorú készítésével, a bennük lévő növények fitoterápiás és virágkötészeti megközelítésével.
Részvételi díj: 5.000 Ft (határidőn túli fizetés esetén: 7.000,- Ft), mely tartalmazza a koszorú elkészítéséhez szükséges növényeket, alapanyagokat (gyertyákat, szalagokat nem!), illetve az elfogyasztott gyógynövényes teákat, kóstolókat. A hely korlátozott befogadóképessége miatt max. 8 fő jelentkezését tudják fogadni. Jelentkezési határidő: 2022. november 19.
2022. december 3. szombat 13-16 óra: Gyógynövényes kencefice készítés az Advent jegyében
Gyakorlati workshop, melyen gyógynövényes ajándékokat készítünk szeretteinknek egyszerűen (fürdőbomba, kenőcsök, ajakír, stb.), a felhasznált gyógynövények részletes ismertetésével, mini gyógynövényes tanfolyammal.
Részvételi díj: 10.000 Ft (Határidőn túli fizetés esetén: 12.000,- Ft), mely tartalmazza az írott recepteket, az elkészített kincsek hazavihető darabjait 5.000 Ft értékben, valamint a nap folyamán elfogyasztott gyógynövényes teákat, kóstolókat. A hely korlátozott befogadóképessége miatt max. 8 fő jelentkezését tudják fogadni. Jelentkezési határidő: 2022. november 26.
2022. december 10. szombat 14-15 óra: A Karácsony gyógynövényei
Előadással egybekötött gyógynövényes teadélután a Herbáriumban a karácsonyi ünnepkör hagyományos gyógynövényeiről, belőlük készített teák kóstolójával.
A részvétel in-Gyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: kakukkfuporta@gmail.com. Hozzájárulást szívesen fogadnak!
2022. december 17. szombat, 14-16 óra: Karácsonyi készülődés Zöldmanónkkal
Gyógynövényes foglalkozás gyerekeknek Zöldmanónk segítségével.
(Kedvezményes Manófüvek – gyógynövényes családmesék c. mesekönyveink vásárlási lehetősége!)
A foglalkozásokat, előadásokat Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta, a Kakukkfű Porta megálmodója és működtetője, a Festetics Herbárium és Fűszerkert üzemeltetője, gyakorló füvesasszony tartja.
Jelentkezés és további információ: kakukkfuporta@gmail.com
Tel.: 20/348-6368
Helyszín: Gyenesdiás, Malom u. 7.