Átmeneti lezárás a Jegenye-völgyben

Budapest környékének egyik népszerű, sokat látogatott kirándulóhelye a Solymárhoz közeli Jegenye-völgy a híres vízeséssel és a Rózsika-forrással. Az esőzések miatt a völgy egyes részei balesetveszélyessé váltak, ezért azt átmenetileg a teljes hosszában le kellett zárni.
Sajnos az elmúlt időszak csapadékos időjárása a Budai-hegység egyik legnépszerűbb erdei ösvényét sem kímélte. A Solymárhoz közeli Jegenye-völgyben, a sárga sáv útvonalán három híd is használhatatlan, balesetveszélyes állapotba került.

A völgyön jelenleg nem lehet biztonságosan végighaladni, ezért azt – a javítások befejezéséig – teljes hosszában lezárták. Jelenleg nem látogatható sem a Rózsika-forrás, sem a Solymári-vízesés. A Paprikás-patak tisztásán lévő népszerű pihenő- és tűzrakóhely a solymári vártól érhető el.
A Pilisi Parkerdő szakemberei vizsgálják a helyreállítás lehetőségét, a végleges megoldásig a kirándulók türelmét és megértését kérjük. Kirándulásra pedig javasoljuk a közelben lévő, Solymárról a Zsíros-hegyre vezető zöld sáv jelzést, vagy a szintén nem messze fekvő Köves-bércet. A Szénás Kör, illetve a völgyet útba ejtő túrák teljesítőinek a Solymár határában, Györgyligeten keresztül vezető utcákat ajánljuk alternatívaként.