Erdőfürdő Zöld recepttel júniusban is!

Ha úgy érzed, hogy egy kis időre kiszakadnál a mindennapokból, a magányból vagy éppen egy hosszabb betegség után szeretnél visszatérni az aktív életbe, csatlakozz egy erdei sétára. Segít majd lelki egyensúlyod visszanyerésében. A program során mindig van lehetőség megosztani a tapasztalatokat, így igazi közösségi élmény.
Azért, hogy megtudd, neked való-e az erdőfürdőzés, készítettünk egy listát, amiben igyekszünk megválaszolni a felmerülő kérdéseket. 
Milyen hosszú a séta? Milyen fizikai erőnlétet igényel?
Egy program hossza leggyakrabban 1,5 és 3 óra között mozog. Különösebb fizikai erőnlétet nem igényel, mivel ez nem túra, rövid 1-3 km hosszú szakaszon lassan mozgunk, gyakran megállunk.
Fürödni is fogunk?
Az erdőfürdő szó a természet atmoszférájában való merítkezésre utal, a japán shinrin yoku fordításából.
Milyen felszerelést szükséges magunkkal hozni?
Időjárásnak megfelelő alkalmas öltözék és lábbeli. Ülőalkalmatosság. Hidegben támogathat egy termosz meleg tea, nyáron bőséges folyadék.
Mi történik egy erdőfürdő sétán?
Egyszerű, 10-30 perces gyakorlatok váltják egymást, köztük összetalálkozunk és megosztunk a tapasztalásainkból. Semmi sem kötelező. Célunk, hogy ráérezhess arra, hogy éppen mire van szükséged, és mi esne jól.
Milyen helyszíneken, hol zajlik a program?
Többnyire Budapest 12. kerületében, illetve környező kerületekben.
Mennyiben más az egyes vezetők sétája?
Nincs két egyforma séta, ahogy a természet, úgy mi is színesek vagyunk, és ahogy a  helyszínek, az évszakok és az élővilág is változik, úgy az egyes sétavezetők személyisége és egyéb végzettsége is befolyásolja az adott élményt.
Mi az a Zöld recept?
A Hegyvidéki Zöld Iroda helyi intézmények és orvosok összefogásával a Zöld Környezet és Egészség nemzetközi projektjének keretében kísérleti jelleggel egyes praxisokban vezette be a zöld receptet. A program azért jött létre, hogy az egészségügyi szakemberek receptre írhassanak fel olyan többnyire szabadban végezhető tevékenységeket, amik segítenek megóvni vagy javítani a páciensek fizikai, lelki és szellemi egészségét.
A koncepciót először a 90-es években vezették be Új-Zélandon, de azóta már az USA-ban és Nagy-Britanniában is meghonosodott. Felmérések szerint azok, akik zöld receptet kaptak orvosuktól, nagyobb valószínűséggel kezdenek mozogni, az egészségükre gyakorolt hatás pedig mérhető. A zöld receptek révén a lakosság egészségügyi kiadásai is csökkennek.
Másik kerületben lakó barátom is csatlakozhat a sétákhoz?
Igen! A szabad helyek függvényében bárhonnan máshonnan is szeretettel várunk adományos formában, azaz a résztvevő által vállalható hozzájárulást kérünk.
Zöld recepttel kell rendelkeznem vagy elég a lakcímkártya?
XII. kerületi lakcímkártya bemutatása is elég, de ha teheted, akkor örülünk, ha kérsz a háziorvosodtól zöld receptet, ezzel is támogatva a program meghonosodását és elterjedését.
Csatlakozz hozzánk egy különleges élményre, és fedezd fel az erdő csendjét és szépségét. Az elkövetkező időszak sétáit itt látod, kérlek regisztrálj ha jönnél: https://forms.gle/dqN9oQxtUVZevmXQA