Erdőfürdőzés Zöld recepttel

2023. októberétől az erdőfürdőzést is receptre írhatják fel a körzeti orvosok. A program azért indult el, mert hazánkban órási probléma az elmagányosodás és a mozgásszegény életmód. A Budapest XII. kerületi (hegyvidéki) lakosokat ezzel segítik az életmódváltásban.
A 12. kerület  önkormányzata elsőként vezette be a Zöld receptet Magyarországon. Hasonlóan néz ki, mint egy hagyományos recept, csak éppen nem gyógyszert, hanem mozgást ír fel rá az orvos. A koncepciót először a ’90-es években vezették be Új-Zélandon, de azóta már az USA-ban,  Nagy-Britanniában és Kanadában is meghonosodott.

Erdőfürdő vezetőként hiszünk abban, hogy a szabadban eltöltött idő egyaránt gyógyszer lelki és testi gondokra is. Lehetőséget teremtünk a mindennapi rohanás és stressz elengedésére az erdő szépségeivel és gazdagságával. Jelenleg 5 erdőfürdő vezetővel lehet sétán részt venni, Valkó Zsuzsi, Sára-Lukács Csilla, Rendes Niki, dr. Mátraházi Kinga és Hajdu Loránd. Ez a program nemcsak az egyéni jóllétet szolgálja, hanem az ökológiai fenntarthatóság iránti elkötelezettséget is erősíti, mivel az emberek jobban megismerik és megbecsülik a természetet. 
Bővebben az erdőfürdőzésről: www.erdofurdozes.com
További információk kérhetők a Zöld receptes erdőfürdőzésről: zoldrecept@erdofurdozes.com