Valletta a National Geographic TOP30-as listáján

Valletta is felkerült a National Geographic TOP30-as „menő úti célok 2024-re” ajánlati listájára. A National Geographic nemrég megjelent cikkében Málta fővárosa, Valletta bekerült a 30 legjobb úti cél közé, amelyeket az utazóknak 2024-ben meg kell látogatniuk.
Valletta leírásakor a neves magazin újságírói azt javasolják olvasóiknak, hogy látogassanak el Vallettába, mely  az UNESCO Világörökség része, és „bástyákból valamint katedráliskupolákból álló látképe” egészen különleges, amit a Máltát egykor irányító és uraló többnemzetiségű lovagrend alakított ki a 16-18. században. Festői teraszokkal a csillogó vízpart felett, színes faerkélyekkel, amik szinte átnyúlnak a szűk utcákon, egész évben kellemes időjárással a város nem csak a filmeseket inspirálja.
Az ajánlóban többször is leírják, hogy nem meglepő, hogy a filmeseket már régóta lenyűgözi Valletta, a Gladiátort is itt, Máltán forgatták, és a folytatást ismét itt forgatják. Csakúgy, mint az eredetinél, Sir Ridley Scott rendező Málta mediterrán fényét és aranyszínű szikláit használja vászonként az ókori Róma és arénáinak újraalkotására.
A TOP-listán olyan lenyűgöző helyekkel együtt szerepel Valletta, mint az Atacama sivatag Chilében, a kanadai Új-Skócia, Sierra Leona vagy épp Sikkim Indiában és még számos másik különleges hely a világban.