Fészkelő madaraink költésbiológiája

18 évnyi kutatómunka, 750 terepen töltött nap és 300 000 kilométernyi utazás a madarak világában – ezt a tudásanyagot foglalja magába Haraszthy László monumentális alkotása, amely a Magyarország fészkelő madarainak költésbiológiája címet viseli.
A világviszonylatban is egyedülálló kétkötetes könyv 240 madárfaj költésbiológiai sajátosságait elemzi, amely tovább megy a fészek- és tojástípusok puszta bemutatásánál. A teljes ökoszisztéma számbavételével vizsgálja az élőhelyek fekvését, a fészkek elhelyezkedését, a fészekaljakat, valamint a kotlás és a fiókanevelés időszakát, végül pedig a kirepülő fiókákat.

Az év végi kedvezmény keretében 2023. december 15-ig 20.000 Ft-ért vásárolható meg a két kötetes kiadvány, amely személyesen a csákvári Geszner-házban vehető át, a csomagküldés részleteiért pedig keressen minket elérhetőségeinken.
email: provertes@provertes.hu
tel: 70/336-9973, 22/354-420 (munkaidőben: H-P 8-16:30)
A szakkönyveket a Pro Vértes adja ki, amely alapítása óta eltelt 32 év alatt nemcsak a Vértesi Natúrpark gazdájává, tudományos és gyakorlati természetvédelmi, természetgazdálkodási munka egyik szakmai műhelyévé vált, hanem egy hazai és nemzetközi szinten is elismert szervezetté. További információk: www.provertes.hu