Heti négy török chartert indít az Orex Travel

A tavalyi három után idén már négy charterláncot indít Antalyára és 241 szállodát kínál a magyar utazóknak a török hátterű Orex Travel. Az Orex Travel anyacége, a 22 éve működő Anex Tour, az utóbbi hónapok során a németországi Neckermann csődjét követően megvásárolta előbb annak két leányvállalatát, az Öger Tourst és a Bucher Reisent, a közelmúltban pedig a Thomas Cook felszámolójától megszerezték a német Thomas Cook márkajogait, valamint több domain nevet. Oroszországban közben a korábban Thomas Cook-érdekeltség Intouristot vásárolták fel. A felvásárlások révén az ATG megduplázta kapacitásait
Az Anex Group összesen 4 millió turistát utaztat éves szinten, és 6500 alkalmazottat foglalkoztat. Saját légitársaság (Azur Air) és 20 egységből álló szállodacsoport is tartozik a vállalathoz, ugyanakkor jövőre egy saját tengerjáró hajóval bővül a kínálat.46 ország szerepel az Anex Group kínálatában, ezek közül 18-ban saját beutaztató irodát nyitott. Az Anex Group székhelye Antalya, Törökország.
Az Anex Közép-Európában Orex Travel márkanév alatt működik, hazánk mellett Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban. Egyik újításuk a többnyelvű allergiakártya, amellyel az utasok különösen magyarázat nélkül tudják jelezni a szállodában, ha valamilyen ritkább ételintoleranciában szenvednek. (www.turizmus.com)