HEVIZIBIVALY DUATLON NOVEMBER 27-ÉN

Egy különleges duatlonra kerül sor Hévízen az első Adventi hétvégén, november 27-én. 9 órától kezdődő rajttal, egymás után percenkénti indítással, a Hévízi-tó lefolyásán a Hévíz-patakon 10 km evezés, majd vissza a Hévízi-tóig, 10 km futás vár az indulókra a novemberi hóesésben vagy napsütésben.

Fotó: heviz..hu

Egyedülálló versenynek ígérkezik. Kiket várnak a duatlonra? A terep nem nehéz, a táv nem is túl hosszú, a patak biztonságos ám mégis élményteli, a parton pedig a szintkülönbség elhanyagolható, így amatőr résztvevők könnyen teljesíthetik az összesen 20 km-es távot. A versenyzők érkezhetnek egyénileg vagy 2-3 fős csapattal is. Az egyéni nevezők hozzák magukkal a vízi járművet (kajak, kenu, SUP), a 2-3 fős csapatban versenyzőknek pedig lehetőségük van a nevezéskor előzetesen lefoglalt kenuval evezni.
Az első körös kihívás a vízinövényekkel benőtt patakmederben hidakkal keresztezett szakaszon eljutni Fenékpusztáig, ahonnan rövid frissítővel indulhat a verseny második része, a futás. Mind az evezés, mind a futás alatt több helyen lehet majd szurkolni: a rajtnál, a patak melletti partszakaszon, a fenékpusztai kiszállónál, valamint természetesen a Hévízi Tófürdő befutó területén, ahová aznap a szurkolókat ingyenesen beengedik a Fürdő területén kialakított szurkoló zónába. Ezen a napon a versenyzőknek és kísérőiknek lehetőségük lesz kedvezményes Tófürdő belépőjegyet vásárolni és csobbanni egyet a 30 fokos termálvízben.

Fotó: heviz..hu

Hol és hogyan lehet nevezni a versenyre? Az eseményre jelentkezni két módon lehet. Feltétel a versenykiírás pontos megismerése, ami Hévíz honlapján kattintható. Nevezni ezt követően lehet egy online nevezési felületein és természetesen személyesen a Hévízi Tourinform Irodában, a hét minden napján, munkaidőben 9–17 óra között.
Miért zöld a rendezvény? A versenyt a szervezők igyekeznek a lehető legzöldebbé tenni. A csapatokat arra bíztatják, hogy legfeljebb egy járművel érkezzenek a helyszínre, hozzanak magukkal tányért, evőeszközt, saját kulacsot. A verseny a Balaton Felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi területen valósul meg. A versenyzők rajtcsomagja is az ökoszemlélet jegyében készül el; a befutóérem fémből lesz, a nyeremények tárgyak helyett élmények lesznek.

Evezés párában • Fotó: heviz.hu

Mit ér a jó eredmény? Elsősorban egy felejthetetlen élményt, vidám hangulatot, a természetben töltött szabadidő és a mozgás örömét. Mindenki, aki limitidőn belül, 16 óráig befut a célba befutóérmet és egy meleg levest kap. A legeredményesebb, leggyorsabb versenyzők hévízi wellness pihenéseket nyerhetnek a Hotel Európa Fit, a NaturMed Hotel Carbona, az Ensana Thermal Hévíz Health Spa, a Kolping Hotel Spa & Family Resort, a Bonvital Wellness & Gastro Hotel, a Hotel Spa Hévíz, a Hotel Palace Hévíz, a Hotel Sante és a Korona Étterem és Panzió felajánlásában. A jövőbeni tervek: A Hévízibivaly a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft., a Balaton Felvidéki Nemzeti Park és több civil szervezet, mint a Vidra Vizitúra és a Vadlán Ultra Terep Csapata kezdeményezésére, hagyományteremtő jelleggel indul el 2021-ben.
A létszám 250 főben limitált, így érdemes a nevezést mielőbb megtenni.

További információk: www.heviz.hu ǀ hevizibivaly@gmail.com ǀ +36 83 540 131

Csodálatos a kivilágítás Adventkor a havas Hévíz belvárosában. • Fotó: heviz.hu

A rendezvény napjának délutánján kezdődik el az Adventi vásár is Hévíz belvárosában.

Fotó: heviz.hu