Jurisics teljesítménytúrák a Kőszegi-hegységben

A Jurisics teljesítménytúrák 2022. szeptember 10-én öt távon kerülnek megrendezésre a nyár végi–kora őszi Kőszegi-hegységben. A rajt Kőszegen a Jurisics-várban, 7–10 óra között lesz (távtól függően). A túrán csak helyszíni nevezéssel lehet indulni. Az esemény minden távja egyben IVV-túra is!

A könnyedebb, öt vagy tíz kilométeres távokon a város környéki hegyekben kínál barangolási lehetőséget a rendező Vasi Vándorok csapata. Ezeken a távokon ismét lesz egy kifejezetten gyerekbarát ellenőrző pont is, ahol játékos feladat várja a kicsiket és nagyobbakat.

A húsz kilométeres távon már a hangulatos Velem települést és a Hörmann-forrást is látni lehet. A két hosszú, azaz a 30 és 42 km-es táv pedig Bozsokot és az Írott-kőt is érinti, azaz a teljesítő eljut a Dunántúl csúcsára!

A kőszegi várban (és a többi történelmi helyszínen) megérint a hős várkapitány Jurisics és serege küzdelmének emléke. A hegyekben pedig megismerhetők a táj közismert látnivalói éppúgy, mint a tájegység ritkábban érintett részei.

Kilátók és források, panorámás gerincek, sziklák és szelíd völgyek, kastély és kápolna. És persze Kőszeghegyalja sajátos hangulata: szüretelők, pincék, érett gyümölcsök illata, íze és finom borok…
Sok szeretettel, a megszokott derűvel és bőséges ellátással vár minden túrázót a Vasi Vándorok csapata! https://www.facebook.com/VasiVandorokSE/