Kassai helyzet

A ZOO Košice és a Botanikus kert május 6-a óta már fogad látogatókat. Május 12-től újra megnyitotta tárlatait a Márai Sándor Emlékszoba, a Szlovák Műszaki Múzeum és a Löffler Béla Múzeum. Május 19-én csatlakozik hozzájuk a Kelet-Szlovákiai Múzeum. Május 20-tól ismét megnyitotta tárlatait a Kelet-Szlovákiai Galéria is.

A Gyermekvasút is elkezdte működését, amely minden nap közlekedik. A város festői szépségű központja is lassan újraéled. A Fő utcát bejárja a szökőkutak csobogása, és a vidám zsivaj.

Az éttermek már nyitva vannak. Megnyitottak az első hotelek. Vendégeket maximum 10 napra szállásolhatnak el, olyan szobákban, amelyek saját fürdőszobával és WC-vel rendelkeznek, miközben az ételt egyenesen a vendég szobájában szolgálják fel, vagy a nyitott teraszon. A vendég távozása után a szobának 24 óráig üresen kell maradnia. Kassa legjelentősebb hotelei közül újranyitott például a Crystal, Roca és Centrum konferenciaszálloda, de Szlovákia legrégebbi szállodája a Bankov Hotel is. E hotel híres arról, hogy Márai Sándor rajongott érte, aki családjával számos nyarat töltött ott.