Királyfeszt a Rákosmezei Királydombon

A kétnapos Királyfeszt rendezvényen, Budapest X. kerületében, a Dorogi, Nagyicce és Pilisi utcák határolta területen, zenés forgataggal egybekötött rendezvényen korhű hagyományőrzők eljátsszák Hunyadi János kormányzóvá választását, emellett látványos harci bemutatók, koncertek, népművészeti vásár, középkori testedzés, állatsimogató és gyereksátor is várja az érdeklődőket.

Fotó: kiralyfeszt.hu

A színpadon – mely egy középkori sátor alatt kap helyet –, a Hollóének Hungarica és a Tabulatúra régizene-együttesek, valamint a Számadó zenekar táncháza gondoskodik a közönség jókedvéről.

Fotó: kiralyfeszt.hu

Az idei Királyfeszt újdonsága, hogy az autentikus zenei programoknak otthont adó színpadsátor mellett egy előadósátor is épül, ahol a magyar középkorról tudhatnak meg többet az érdeklődők. Emellett a kétnapos esemény idejére újra felállítják a Királydomb történetéről készített kiállítást, és a tavaly már megismert Patrióta könyvsátor sem fog hiányozni a programból.

Fotó: kiralyfeszt.hu

A családbarát rendezvény egyik legnagyobb attrakciójaként újból felállítjuk a rekonstruált középkori királyi sátrat, amely a hagyomány szerint Rákos mezejének legmagasabb pontján, a Királydomb tetején állt.

Fotó: kiralyfeszt.hu

A program szerint szeptember 10-én (szombat) hagyományőrző bemutató, hadijátékok, kiállítás az újjávarázsolt középkori királyi sátorban, kézműves vásár, gyerekfoglalkoztató, állatsimogató. koncertek, bemutatók lesznek.
Szeptember 11-én (vasárnap)
hagyományőrző bemutató, fotózkodás az újjávarázsolt középkori királyi sátorban, kézműves vásár, gyerekfoglalkoztató, állatsimogató, malacsütés, Ősök és hősök film vetítése várható.

Fotó: kiralyfeszt.hu

A Királyfeszt ingyenesen látogatható.