Kisragadozó nap a Budakeszi Vadasparkban

Milyen kisragadozók népesítik be a magyarországi erdőket? Ismeritek mindet? Szeretnétek többet megtudni róluk? Akkor itt az alkalom! Látogassatok el hozzánk március 19-én szombaton, hogy izgalmas programok keretén belül tanulhassatok a kisebb termetű ragadozókról. Szuper programokkal készülünk Nektek a szombati napra! Belesünk a magyarországi kisragadozók izgalmas világába. A főbejárat melletti szaletliben várunk Titeket érdekes standokkal. Ott találhattok minket többek között Menő Menyét nevű asztalunkkal, ahol a menyétfélék életébe leshettek be, kipróbálhatjátok, milyen görényként az élet és játékosan tanulhattok is róluk.

Fotó: budakeszivadaspark.hu

Cirmos cica baj nevű asztalunknál a 3 éve elindult fajmegőrző programunk célpontjáról tanulhattok, a vadmacskáról. Miért van veszélyben? Ki vagy mi veszélyzteti? Hogy tudunk segíteni rajtuk? Hogyan ismerjük fel? Ezekre és sok más érdekességre derülhet fény március 19-én szombaton.
Kik lehetnek azok az álarcos banditák, akiket ha meglátunk, nem rögtön a félelem jut eszünkbe, hanem az, hogy „óh de cuki!”? Bizony ám, a mosómedve!
Szórakoztató játékokkal is készülünk, ahol kipróbálhatjátok, milyen mosómedvének lenni, tudtok-e olyan ügyesen tapintani, mint ez a kis bandita, akár csukott szemmel is? Tegyétek próbára magatokat a bátorság próbánkon!
A PANGEA Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület is csatlakozik a programjainkhoz, izgalmas tevékenységekkel. Többek között nekik köszönhetően bepillantást nyerhettek az erdeinkben lévő vadállatok titokzatos életébe. Kíváncsiak vagytok, hogy mit csinálnak akkor a nyestek, rókák, vaddisznók, szarvasok, borzok, amikor azt hiszik, hogy senki se látja őket?

Fotó: budakeszivadaspark.hu

A színpadunkon pedig a jól megszokott és nagy érdeklődésnek örvendő Állatijó Bemutató is megjelenik, a nap folyamán kétszer is, ahol testközelből találkozhattok az állatokkal.
Az Állatijó Bemutatót váltja a Felelős állattartás előadásunk, ahol megtudhatjátok, hogyan lehettek felelősebb gazdik, hogyan fejleszthetitek tovább azt a tudást, amivel már rendelkeztek.

Program:
10:00 – 14:00 (Főbejárat mellett a szaletliben) :
Cirmos cica baj! Avagy miért vannak veszélyben a lopakodás nagymesterei
Álarcos banditák Magyarországon, játékosan a mosómedvékről
Menő menyét! Mindent a menyétfélékről
PANGEA
10:00 – 10:30 Mosómedve látványetetés
11:00 – 12:00 Felelős állattartás (Színpad)
12:00 – 13:00 Állati Jó Bemutató (Színpad)
13:00 – 14:00 Felelős állattartás (Színpad)
14:00 – 15:00 Állati Jó Bemutató (Színpad)

Bővebb információk: budakeszivadaspark.hu