Klímabarát est – Superfoodok közel s távol

A budapesti Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája és a Klímabarát Települések Szövetsége „Klímabarát estet” tart a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. Az események célja, hogy a klímaváltozás és klímaadaptáció köréből tudományos igényű, de népszerűsítő jellegű előadással nyújtson tartalmas és igényes kikapcsolódást a környezeti fenntarthatóság témájában érdeklődő és művelődni vágyó közönségnek.
A Superfoodok közel s távol című előadáson többek között olyan hazánkban is megtermő, szélsőséges időjárást is jól tűrő alapanyagokat ismerhetünk meg, amelyek azáltal, hogy magas a beltartalmi értékük megfelelő alternatívát nyújthatnak jövőnk táplálkozásában.
A november 8-ai Klímabarát est vendégelőadója Kiss-Szabó Eszter a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője, aki előadásában a következő témákkal foglalkozik:
Valóban léteznek hazai „Superfoodok”?
Mit jelent egyáltalán a „Superfood” kifejezés?
Tényleg az egzotikus alapanyagok fogyasztása az egészségünk kulcsa?
Előadónk megmutatja a „Superfoodok” környezeti, társadalmi árnyoldalait és szuper beltartalmi értékekkel rendelkező alternatívákat is kínál helyettük. Sőt, a jövő „Superfoodjai” is terítékre kerülnek! Az előadás után a résztvevők egy digitális receptkönyvet kapnak ajándékba.
Előadó: Kiss-Szabó Eszter a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője
Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon (1124, Budapest, Törpe utca 2.) Tamási Áron terem
Időpont: 2023. november 08. 18.00 óra – REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT INGYENES PROGRAM. Regisztrálni a https://eugyintezes.hegyvidek.hu/ oldalon a regisztrációt/bejelentkezést követően, a Zöld Iroda menüpont alatt lehet.