Maltabiennale.art 2024

A maltabiennale.art jövő tavasszal, március 11. és május vége között kerül megrendezésre a Heritage Malta, a máltai múzeumigazgatóság által felügyelt helyszíneken Máltán és Gozón. 75 ország 2527 művésze válaszolt a fesztivál pályázati felhívására, hogy részese legyen ennek a nemzetközi művészeti eseménynek.  A kiválasztási folyamat várhatóan októberre fejeződik be. A pályázók között több világhírű művész is jelen van, ami jelentős rangot ad Málta 2024-es vezető kulturális eseményének. 
A központi kiállítás Vallettában, Birguban, Xaghrában és Cittadellában számos Heritage Malta helyszínen kerül megrendezésre. A fesztivál központi témája, Bahar Abjad Imsagar taz-Zebbug (Fehér tengeri olajfaligetek) mélyen mediterrán karakterű.
A maltabiennale.art-nak az UNESCO is védnökséget biztosított. Az elismerésen túl az UNESCO esettanulmányként tekint a fesztiválra, górcső alá véve a világörökségi helyszínek és a bennük megjelenő kortárs művészet kapcsolatát. A tervek szerint párhuzamosan zajlanak majd az események, beleértve az oktatási programokat, a kulturális szervezetek nyilvános rendezvényeit, a műhelymunkákat és a tudományos beszélgetéseket, valamint az egyéb szervezetek által rendezett programokat.
A maltabiennale.art főszervezője a Heritage Malta, együttműködésben a Máltai Művészeti Tanáccsal.