Madame Tussauds Budapest

Fővárosunk legújabb turisztikai attrakciója, a Madame Tussauds Budapest. Ez a világon a 24. Madame Tussauds kiállítás, amely idehaza a főváros szívében, a Vörösmarty tér szomszédságában, a Palazzo Dorottyában kapott helyet. Az attrakció 51 – köztük 17 magyar vonatkozású – figurával, látványos installációkkal és élményközpontú vizuális megoldásokkal várja a látogatókat.
Találkozhattunk itt hollywoodi sztárokkal, híres énekesekkel, művészekkel, történelmi személyiségekkel és sportcsillagokkal. A megszólalásig élethű viaszfigurák mindegyikén átlagosan 20 művész 3-4 hónapon keresztül dolgozott a London melletti stúdióban. Csupán a figurák hajkoronájának megalkotása önmagában hat hetet vesz igénybe, mert minden szálat egyesével helyeznek el.
A figurákat övező installációkat a legkiválóbb hazai mesteremberek készítették, többek között ólomüveg művészek, épületszobrászok, fafaragó mesterek, díszműbádogosok, aranyozó szakemberek, valamint film- és színházi díszlettervezők.
A katolikus egyházfőt, Ferenc pápát ábrázoló figura egyik érdekessége, hogy ez a világ második Madame Tussauds viaszfigurája, amely róla készült, a másikat New Yorkban láthatja a közönség. A néhai II. Erzsébet királynő figurája is megtekinthető a nevezetes személyek  között. Csakúgy, mint Petőfi Sándor, Hosszú Katinka, Puskás Öcsi, George Clooney, Tom Hanks és Sissi.
Információk:
https://www.facebook.com/madametussaudsbudapest
https://www.instagram.com/madametussaudsbudapest/