Madonna legendás Cadillac Escallade-ja elhagyja a Humno éttermet

Madonna legendás Cadillac Escallade-ja 13 év után elhagyja a tátrai Humno éttermet. A Cadillacet a Humnóban sörtartályok váltják fel. Az ikonikus SUV aukcióra kerül. A hatalmas fekete SUV-t – amelyet a Madonna használt 2009-es évi turnéja során Prágában –, a látogatók évek során attrakcióként ismerték, mivel a Cadillac táncparkett felett függött fejjel lefelé. A 2007-ben gyártott autó – amelyben Madonna az aláírását is otthagyta –, 2009 decemberében két daru segítségével egy acélszerkezetre lett szerelve azután, hogy kiszerelték belőle a féltonnás motort. Ezt követően az autót az újonnan alakuló Humno étterem fa-falaival építették körül, majd 2010 nyarán megnyílt a szórakozóhely.
A felfüggesztett Cadillac június második felében, egy netes aukcióban gyűjtőtárgyként kerül felajánlásra. Az aukcióból eredő hasznot a Magas-Tátra hegyi központ a volt függővasút Štart közbenső állomás épülete felújítására használja fel.

„A volt függővasút épületeinek egyikéről van szó, amelyet Dušan Jurkovič műépítész tervezett. Az épületben jelenleg a Retro station étterem található, valamint raktárként is működik. A hozamot a tető, a lefolyók és egyéb nélkülözhetetlen elemek javítására szeretnénk felhasználni. Úgy, ahogy az autó egy gyűjtő számára hoz örömet, mi ismét egy lépést teszünk ahhoz, hogy a történelmi épület minél jobb kondícióban legyen“ – mondta el Dušan Slavkovský, a Magas-Tátra hegyi központ igazgatója.
A felújítás során a Cadillacet a Humnóban sörtartályok helyettesítik majd, a beltér új dizájnjának a részét képezve. A Humno felújításának befejezését a nyári turistaszezon kezdetére tervezik. Az átépítéssel az üléskapacitás növelését, a táncparkett nagyobbítását tervezik, továbbá több kényelmet és új, korszerű dizájnelemeket hoznak létre.
A Cadillac távozását követően Humnóban a táncparkettnél egyetlen jármű, a Kässbohrer ratrak marad, melynek fülkéjéből a lemezlovasok játsszák számaikat.