Már az Ős-Dráva vidékén is lehet tekerni

Az EuroVelo vasfüggöny-vonalának és a magyar kerékpárút-hálózatnak is része lett az újonnan elkészült természetközeli szakasz.

A Baranya Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint, mintegy százötvenmillió forint értékben, európai uniós forrásból épült kerékpárút az ormánsági Tésenfán és környékén A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával megvalósult beruházás célja, hogy Bőközt, azaz Tésenfát és térségét bekapcsolja a kerékpárturizmus vérkeringésébe.

A térséget felkereső kerékpárosokat közel két kilométernyi kerékpárút és kijelölt kerékpársávok segítik az alternatív útvonalak kiválasztásában, hogy be tudják járni a természeti és építészeti értékekben gazdag tájegységet. Ahol kisebb és nagyobb körtúrák során tudjanak élményekre szert tenni.

Az átadott útvonal az európai és a magyar kerékpárút-hálózatnak is szerves része lesz.

Az új útvonal, a nemzetközi EuroVelo13, és országos kerékpár-turisztikai hálózatok kiegészítő elemeként kapcsolódik az Ős-Dráva Kerékpárúthoz. A szolgáltatásokról elmondható, hogy elektromos kerékpárkölcsönző, és -töltő, valamint pihenő állomások rendszerét is tartalmazza.

A horvát határ közelében található Ormánság a Dunántúl és Baranya megye – gazdasági szempontból – egyik legjobban elmaradott térsége. A fejlesztés hosszabb távon, lehetőséget teremt a térség turizmusának előrelépésére.