Megelevenednek az ezeréves hadi hagyományok

Április 20-21-én Albertirsán várja a lovas harcászat, a korabeli fegyverek rajongóit a IV. Turán – Hagyományőrző Sportok Viadala: lesz lándzsa párbaj, íjász verseny és lovasbirkózás is. A Magyar-Turán Alapítvány által létrehozott hagyományőrző szövetség, a Magyar Köböre és Hagyományőrző Sportok Szövetsége immár tradíciónak számító rendezvényén mérettethetik meg magukat a hagyományőrző sportolók a Rezgő Fészek Lovastanyán. A versenyek hatalmas élményt ígérnek a magyar történelmi múlt iránt érdeklődő látogatóknak.  
A látványos lovas és gyalogos versenyszámok mellett a különleges korabeli, főleg nomád fegyverek (szablya, lándzsa, visszacsapó íj, fokos) használatát is tanulmányozhatja a közönség és solymászbemutatókon is részt vehetnek. 

Az esemény elsődleges célja, hogy ösztönözze a fiatalokat a múlt megismerésére. A területen a nomád életmódot bemutató jurtákat is felállítanak, a lovak, sólymok mellett, sasokkal és tevékkel is ismerkedhetnek az érdeklődők. 
A rendezvényre ingyenes a belépés és a parkolás, a versenyszámokban induló hagyományőrző versenyzőknek regisztráció szükséges.
A versenyszámok első három helyezettje érmet nyer, emellett pénzdíjak, ajándékok, értékes kupák és serlegek is gazdára találnak. A nevezési feltételekről és a részletes programokról a kurultaj.hu oldalon érhető el bővebb tájékoztatás.