Megnövelt biztonsággal tekerhetünk Etyekre

Befejezték a Budapest és Etyek közötti kerékpáros útszakasz építésének munkálatait. Látványos előrehaladásnak örülhetnek a bringások a Budapest-Balaton (BuBa) kerékpárútvonalon. Befejezték a Budapest–Etyek szakasz építési munkálatainak utolsó fázisát is.
2020 márciusában kezdődött meg a fővárost és a Balatont összekötő 108 km hosszú Budapest–Balaton kerékpáros útvonal kiépítése. Az Etyekig tartó szakasszal indult meg a fejlesztés. A beruházás során több mint 9 km hosszon új, önálló kerékpárút épült meg, ahol már nem kell tartani többé az autósok és kerékpárosok közötti konfliktushelyzetek kialakulásától.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A munkálatok során 11,5 km-es szakaszon leburkolták a meglévő földutakat és kihelyezték a szükséges táblákat, valamint felfestették a burkolati jeleket. A 3,3 méter széles kerékpárút mellett 292 db fát ültettek el, és 173 db jelzőtáblát helyeztek ki.
A fejlesztés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a környéken élők könnyebben érjék el úti céljaikat, és azok számára is kényelmesebb és biztonságosabb közlekedési megoldást nyújt, akik biciklivel szeretnék megközelíteni a fővárosból Etyeket. Az elkészült kerékpárútszakaszt 2022 júniusában helyezik forgalomba – áll egyebek mellett a NIF közleményében.