Múzeumok majálisa

Az ország legnagyobb múzeumi seregszemléje lesz hétvégén a Múzeumkertben és a Nemzeti Múzeumban május 25-26-án. Két napon át ingyenes programokkal várják a látogatókat a 27. Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben és Nemzeti  Múzeumban. Idén színes színpadi műsor, fesztiválhangulat, sztárfellépők egészítik ki a múzeumi kavalkádot. Emellett családi és gyermekprogramokkal, izgalmas tárlatvezetésekkel, kézműves vásárral, étel- és italkínálattal várják az érdeklődőket.
Közel 80 múzeum mutatkozik be és készül ajándékokkal, programokkal a látogatóknak. Érdemes felkeresni a Tudássétányt, ahol zsákmacska ajándékokkal jutalmaznak.
Az érdeklődők a múzeumkerti Majális Infópontban kérhetik ki a Majális-térképes programfüzetüket, és az azon megjelölt múzeumok játékai során pecséteket gyűjthetnek, amelyekért cserébe átvehetik a napi 500 ajándékcsomag egyikét. A zsákbamacska csomagok a múzeumok és a támogatók által felajánlott izgalmas ajándékokat rejtik majd.
Közösségi installációk is láthatók a kiállító múzeumok izgalmas gyűjteményi darabjaiból az újrahasznosítás, az átalakulás és fenntarthatóság jegyében. Az ország egyik legnagyobb fényképgyűjteményéből, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtára anyagából válogatott képek a kerékpározási kultúra közel másfél évszázados történetébe ad betekintést.