Népszerű a Kéktúra

Hatvan év alatt 6823-an járták be a teljes Kéktúrát. Tavaly 404-en, csaknem félmillió kilométert gyalogoltak Magyarországon, hogy a legendás hazai túraútvonal ikonikus jelvényét átvehessék. Ez a létszám az előző évhez képest közel másfélszeres növekedést jelent.
Az Írottkőtől Hollóházáig tartó, 1168 km hosszú Országos Kéktúra útvonal 27 szakaszból és 152 bélyegzőhelyből áll. A legismertebb hazai jelvényszerző túra története 1938-ig nyúlik vissza, 1951-től tartják számon a teljesítőket, a Magyar Természetjáró Szövetség 1961 óta koordinálja a túraútvonal működését. Az elmúlt öt évben trendszerűen nőtt a túrát megkezdők száma, ám ilyen komoly emelkedés a teljes útvonalat teljesítők számában ez idáig nem volt tapasztalható.
Egyre népszerűbb az Országos Kéktúra két „testvére”, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra is, ezeken 30 és 50 százalékos növekedést tapasztaltak az MTSZ szakemberei a teljesítések igazolásakor, 185 és 130 túrázó vehette át igazoló jelvényét a tavalyi évben. (www.turizmus.com)