Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) május 30-án elindítja első menetrendi és sétahajójáratait. A 174. hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett már a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon május 30-tól. A BAHART, alkalmazkodva a kormányzati rendelkezésekhez, kéthetes periódusokban hirdeti meg személyhajózási menetrendjét. A társaság folyamatosan nyomon követi majd az utasforgalom alakulását, és szükség szerint rugalmasan módosít a meghirdetett menetrenden és kapacitásokon.

A megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók majd fel, ugyanazon útvonalon korábbi vagy későbbi járatra nem érvényesek. Erre a korlátozott befogadóképesség miatt van szükség, hogy a szállítandó utasok száma előre tervezhető legyen. Az adott napi aktuális járatindulási időpontok a Társaság hivatalos honlapján (www.bahart.hu) mindig elérhetők lesznek. Az utasok tájékoztatására a BAHART Ügyfélközpont (+36 84 30 050) is rendelkezésre áll.

A járványügyi helyzet miatt a hajók zárt utastereiben egyelőre kötelező a szájmaszk (vagy azt helyettesítő, arcot eltakaró kendő, sál) viselése. A hajók nyitott fedélzeti részein a szájmaszk viselése ajánlott.