Sikeres turisztikai és gasztronómiai kiállítás Pozsonyban

Január utolsó hétvégéjén 24. alkalommal rendezték meg az ITF Slovakia Slovakiatour -Nemzetközi Idegenforgalmi és a Danubius Gastro – gasztronómiai kiállítást. Ebben az évben az Incheba Kiállítási és Vásárközpontban 340 turisztikai kiállító és 370 gasztronómiai cég képviseltette magát a rendezvényen, amelyre több mint hatvanezer látogató érkezett.
A nagy népszerűségben és látogatottságban közrejátszott, hogy a két fő témakörhöz csatlakozott a horgászati és vadászati kiállítás is, illetve az a tény, hogy a gasztronómiai bemutatók sorában szinte egymást túllicitálva kínálták, kóstoltatták termékeiket a kiállítók.
Az idegenforgalmi és turisztikai kiállítás fő partnerei a Zsolna- és Nyitra régiók voltak, míg a szomszédos ország partnerei között a csehországi Moravskoslezsky régió. A nagyszámú bemutató és program mellett külön figyelmet érdemel a Kassa régió bemutatkozása, amely „Elérhető UNESCO” címmel új projektet indított, amelynek során Kassa városából kiindulva a Világörökség listáján szereplő, száz percen belül elérhető emlékhelyeket mutatja be.
Hazánkat csupán a Balaton vidéke, Hévíz, Keszthely és Alsópáhok képviselte.