Sízés a közelben, olcsóbban és zsúfoltság nélkül

A távoli Alpokhoz képest a kelet-szlovák Kassa Régió stresszmentes síelést kínál, elkerülve a hosszú sorban állást a jegypénztárnál, a felvonónál és az éttermekben.
A kassai kerületben fekvő sí központok kevésbé terheltek, éppen ezért nincs bennük „tömegnyomor” és mindenki kedvére síelhet, függetlenül attól, hogy milyen színű pálya a kedvence. A síelőkön kívül más téli sportok kedvelői is megtalálják a számításukat – lehet snowboardozni korcsolyázni, szánkózni vagy aki tapasztalt mászóként az adrenalindús élményeket kedveli – akár jeget is mászhat a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park befagyott vízesésein.
Négy síközpont, amelyet feltétlenül ki kell próbálnia
A Ski centrum Mraznica – Hnilčík három lesiklópályát üzemeltet 705-től 1035 méterig terjedő tengerszint feletti magasságban. A leghosszabb lejtő 1650 méter, a sísuli 100 méter és ez a legjobb választás azoknak, akik teljesen az alapoktól szeretnék beavatni gyermekeiket a síelés tudományába. A központ része egy fedett korcsolyapálya is.
Egy másik lehetőség – a legközelebb Kassához – az eprestetői központ (Jahodná), ahol három lesiklópálya van, hóágyúznak és este is lehet sízni.
Ezer métert meghaladó tengerszint feletti magasságban fekszik a Ski Telgárt síközpont. Itt nem kevesebb, mint tíz lesiklópálya várja a síelőket és gyakran kísérőprogramokkal is színesítik a kínálatot – pl. kutyaszánhúzó versennyel.
A Korompa (Krompachy) közelében található Relax Center Plejsy 7 lesiklópályát működtet, hosszuk 350 és 1400 méter közötti, 470 és 912 méter közötti tengerszint feletti magasságban fekszenek.
A kassai kerületben a sífutás szerelmesei is bőven találnak helyszínt. Például a gajnári sífutó központban 5 fajta, különböző hosszúságú pálya várja a sízőket.