Tátralomnic várja a síelőket

A népszerű családi síközpont, Tátralomnic december 15-én, pénteken nyitja meg kapuit. A síelőknek 8 km pálya és 4 felvonó áll rendelkezésükre, a kék és piros pályák pedig kellemes változatosságot biztosítanak.
A gyalogos látogatók számára péntektől Tátralomnicon a Start – Skalnaté Pleso gondolás felvonó és a Lomnici štít felvonó is közlekedik, tehát aki nem síel, annak is érdemes felkeresni a kirándulóhelyet.
A Skalnaté Pleso és Čučoriedky közötti sípályák, amelyek előkészítésén dolgoznak, továbbra is zárva vannak. Még a legmagasabban fekvő Lomnici-nyereg sípálya sem üzemel, ennek nyitása kizárólag a természetes hótól függ.
A Magas-Tátrában december 2. óta síelnek Csorbatón, ahol az Interski, a Turistická és a Juniorská pályák nyitva vannak. Karácsonykor az újtátrafüredi Jakubkova lúka sífelvonót is üzembe helyezik. A szánkózás szerelmeseinek pedig rendelkezésére áll egy 2,5 km-es szánkópálya Hrebienok és Starý Smokovec között.
A Magas-Tátra idén is népszerű hely a karácsonyi és újévi ünnepek eltöltésére. A karácsonyi ünnepekre a szállodák kihasználtsága átlagosan már 60-70%, az év fordulóján a napok kihasználtsága már meghaladja a 90%-ot. Tehát érdemes minél előbb szállást foglalni az ünnepi időszakra!
Az újév megérkezésének ünneplésére a Magas-Tátrában sokféle módon készülnek. A szilveszter oldies party formájában kerül megrendezésre Hrebienokon, Tatranská Lomnica-ban pedig Angels & Demons témában zajlik majd, ezen kívül sok helyen latin stílusban fogadják a látogatókat.
A legjobb síbérletek előre beszerezhetők online a www.gopass.travel oldalon.