Turizmus Évadnyitó Gála

Mintegy ezer turisztikai szakember részvételével rendezték meg a 28. Turizmus Évadnyitó Gálát a Budapest Kongresszusi Központban. „A turizmus 2019-es rekordszámait és a bővülés dinamikáját látva jó esély van rá, hogy Magyarország eléri a 2030-ra kitűzött célt, a 20 millió turistát és az 50 millió vendégéjszakát”- mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója köszöntőjében. A turisztikai fejlesztésekről szólva elmondta, egyebek között 100 strand újul meg, több mint 6000 szobával bővül Budapest szálláshely-kínálata a következő két évben, és vidéken is ugyanennyi szoba létesül, vagy újul meg.
Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kuratóriumának elnöke többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapest a 12. helyen van az üzleti utazók legkedveltebb városainak toplistáján, ezért az alapítvány célul tűzte ki az üzleti turizmus szolgáltatói hátterének fejlesztését. A szakmai innovációt segítő CheckINN pályázaton túl több új kezdeményezést is életre hívnak, ilyen a turisztikai állásbörze és állásportál, e-learning platform és online szolgáltatói piactér létrehozása.
Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. új ügyvezetője mutatta be a turisztikai szakma legfrissebb TOP 50-es kiadványát. Király István, a Vodafone vállalati szolgáltatói üzletág vezérigazgató-helyettese a digitalizáció és a jövő turizmusának kapcsolatáról tartott előadást. (Fotó: Turizmus Kft.)