Új kilátó Putnokon

A Kéktúra útvonalhoz közel, Gömör tetején található az a kilátó, amelyet nemrég hivatalosan is átadtak a turisták és a nagyközönség számára. Az új kilátó, mely Mátyás király nevét viseli, 364 méter magasan található. A panoráma csodálatos, ezért a putnokiak már most arra biztatnak mindenkit, hogy látogassanak el a helyszínre. Jó idő esetén a Tátráig is el lehet látni.
Az Országos Kéktúra útvonalán haladva ezt a kilátót csak akkor lehet elérni, ha letérünk a kijelölt útvonalról, mégpedig 2,3 kilométert meredeken felfelé, majd ugyanannyit vissza. A kilátóba a szabványos kék háromszög turistajelzés vezet fel, amely a Putnokon áthaladó kék sáv jelzésből (OKT útvonala) ágazik ki a város központjában. 
1934-ben egy fa szerkezettel rendelkező kilátó már állt ezen a helyen, ez azonban a második világháború alatt tönkrement. A putnoki önkormányzatnak éppen ezért eltökélt szándéka volt, hogy a hely szellemiségéhez méltó épületet állítsanak. Egy pályázati forrásnak köszönhetően ezt most sikerült megvalósítani.

Forrás: www.boon.hu, fotó: Marosréti Ervin