Újra látogatható a Festetics kilátó

Már régóta várják a kirándulók a Festetics kilátó megnyitását, hogy újra élvezhessék a harmadik emeletéről elénk táruló fenséges panorámát. Az elmúlt években a Bakonyerdő Zrt. erdeiben, ökoturisztikailag kiemelt területeken számos értékteremtő fejlesztés valósult meg, a Széchenyi 2020 európai uniós pályázati rendszer keretein belül, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által vezetett konzorciumban.
Pályázati támogatással a biztonság érdekében a Festetics kilátó statikailag megerősítésre került, biztonsági hálót kapott, elemeket cseréltek, illetve megszépült. A kivitelezés ugyan csúszott, de 2022. március 30-án a Bakonyerdő ZRt ünnepélyes keretek között felavatta a megújult kilátót.

Fotó: gyenesdias.info.hu

Áprilistól bátran tervezhetjük kirándulásainkat a Nagymezőről pár perces sétával elérhető kilátó érintésével, de a környék további látnivalóit is érdemes felkeresni, amihez remek „körítés” az ébredező természet. Aki szeretne többet megtudni a Keszthelyi-hegységről, őshonos magyar állatfajokról, keresse a Festetics Imre Élményközpontot. A Természet Háza Látogatóközpont, a Festetics Imre Állatpark és a Vadfarm egy belépőjeggyel, és az idei évtől egy név alatt keresendő.

Fotó: gyenesdias.info.hu

Ajánljuk a GyenEScape kalandtúrát is, vagy túratippekért érdemes felkeresni a helyi Tourinform irodát, ahol gyalogtúra térkép is beszerezhető, melyhez újdonságként útvonalajánlásokat tartalmazó betétlapot készített a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület. További információk: www.gyenesdias.info.hu, de érdemes a facebook.com/Gyenesdias oldalunkat is követni.