Utazás Kiállítás 2024

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje 2024. február 22-25. között a Budapest Boat Show–val, a Karaván Szalonnal és az E-bike Test&Show–al egy időben várja egy programokkal teli hétvégére a szakembereket és az utazókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban! A 46. Utazás kiállításon 23 belföldi és 28 külföldi desztináció önálló standon kínálja utazásait, az érdeklődőket közel 150 kiállító, számtalan élmény és értékes nyeremények csábítják a HUNGEXPO A pavilonjába.
Az Utazás kiállítás 2024-ben is fontos fórum a turisztikai szektorban dolgozók számára. Az elmúlt évek hagyományait erősítve idén is lehetőség nyílik új szakmai kapcsolatok kialakítására, a meglévő partnerségek elmélyítésére és ápolására, illetve nem utolsó sorban a piac trendjeinek, kihívásainak megismerésére is.
A rendezvény első másfél napja – szokás szerint – a szakmai közönségnek szól, ahol az üzleti találkozók mellett turisztikai konferenciákat és kerekasztal-beszélgetéseket is tartanak.
Február 22-én, csütörtökön, a Turizmus Kft. szervezésében izgalmas előadásokkal készülnek a résztvevők számára, amelynek témái között lesz az idei labdarúgó Európa-bajnokság turisztikára gyakorolt hatása és az elmúlt évek gazdasági-turisztikai számainak elemzése.
A kiállítás másnapján, pénteken neves turisztikai szakemberek által szervezett, a desztináció marketingben kulcsfontosságú szakkönyvekről szóló beszélgetés-sorozat várja az érdeklődőket, ahol könyvekkel és könyvekben kalandozva ismerhetünk meg számos újdonságot a turisztikai iparágról.
Idén is kiemelt szerepet kap egy hazai és egy határon túli térség, a kiállítás külföldi díszvendége Bulgária, ahol festői természet, forró forrásvizek, mesés tengerparti városok, aranyhomokos strandok, történelmi kincsek, figyelemre méltó kolostorok, felejthetetlen hegyi kilátás és változatos sportolási lehetőségek várják a turistákat.
A belföldi díszvendég 2024-ben Gyula, a történelmi fürdőváros és Békés Vármegye, ahol a vidék kincsestára őrzi évszázadok emlékeit, kastélyok rejtelmeit, az Almásyak, a Wenckheimek és a Tisza család örökségét, emellett gyógyhelyi környezet, természetközeli kalandok, az ártéri erdők csendje és a végeláthatatlan puszta nyugalma, valamint a gasztrofesztiválok zsongása csábítja az odalátogatókat.
További részletek: https://utazas.hungexpo.hu/