Valentin-napi legendák és ajándékok

Egy ősi legenda szerint a Valentin-napi ajándékozás hagyománya Valentin püspökkel kezdődött, aki egy üdvözlő üzenettel – gyakorlatilag az első Valentin-napi ajándékkal – lepett meg valakit. Valentin püspököt hitéért üldözték és börtönbe vetették, több legendás történet is kering arról, hogy miért is kellett vértanúnak lennie. A hagyomány szerint a császár úgy vélte, a nőtlenség jobb katonákat eredményez, így megtiltotta a férfiaknak, hogy megnősüljenek. Valentin azonban titokban összeházasította a szerelmes fiatalokat, így vált a szerelmesek védőszentjévé.
Az ajándékozás hagyománya Angliában kapott szárnyra, ahol az első ismert Valentin-napi levél 1477-ben született. A 1700-as években aztán egyre népszerűbbé váltak a Valentin-napi versek, majd az üdvözlő kártyák és ajándékok is követték őket. Mára február 14-én az egész világ Valentin-napi lázban ég, és ezen a napon a szerelmesek igyekeznek egymást túllicitálva tökéletes ajándékkal kedveskedni a párjuknak.
A Meglepkék 2004-ben egy klasszikus ajándékozós oldalként kezdte a pályafutását: az akkori portfólió bonbont, virágcsokrot, chippendél showt tartalmazott, bár a tandemugrás már a kezdetektől szerepelt a listán. Ebből a retro kínálatból jutott el az évek során Magyarország elsőszámú extrém élményeket kínáló oldalává. Sashalmi Attila, az oldal tulajdonosa elárulta, az aktuális trendek mindig változnak.
„A jó ajándék mindig meghökkentő, azzal lehet a legnagyobb örömet okozni, amiről az ajándékozott esetleg még azt sem sejtette, hogy létezik. Egy tárgy, legyen bármilyen drága, egy-két év múlva elromlik, lecserélődik, senki sem fog rá emlékezni. Az élmény viszont örökre szól, egészen más kategória” – mondta Sashalmi Attila.
A Meglepkék páros ajánlatai között csupa adrenalinlöket-programot találunk: lövészet, tandemugrás, kutyaszános kirándulás. A fiatalok egyre inkább az „élményesebb” élményeket kutatják: egy látogatás a Macska Múzeumban, egy izgalmas léghajós körút vagy egy egésznapos canopizás az, ami lázba hozza őket. Az egyik legkülönlegesebb élményük most a sugárrepülőgépes repülés, ez egy Európában is egyedülálló ajánlat. De nagyon népszerű mostanában a lövészet is. Egyre több gasztro- és wellness ajánlat kerül a palettára. Annál is inkább, hiszen a statisztikák szerint az oldal vásárlóinak közel 80 százaléka nő.