Erdőgazdálkodás a klímaváltozás árnyékában

Óriási technológiai forradalom zajlik napjainkban, mely minden szakterületen egyre intenzívebben fejti ki a hatását. Azonban a klímaváltozás közvetlen hatásai is egyre kézzelfoghatóbban vesznek körül bennünket. Hogyan tudjuk a technológiát innovatív utakon az erdő javára fordítani?
A Pro Vértes a „Hosszú téli esték” előadássorozat keretében szeretettel várja az érdeklődőket ingyenes előadására Csákváron, a Geszner-házban, a Vértesi Natúrpark látogatóközpontjában.
Február 14-én Gulyás Gábor, a Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság erdészeti igazgatójának előadásában a Vértes déli részén található erdőket és a klímaváltozást állítja párhuzamba.
Az előadás betekintést kíván nyújtani elsősorban a Vértes déli részét érintő erdőgazdálkodás főbb történelmi szakaszaira a régmúlttól egészen napjainkig. Akik nem foglalkoznak erdőgazdálkodással, az előadásból számukra is érthetővé válik a jelenlegi erdőkép kialakulásának folyamata.
Az előadásban bemutatásra kerülnek a déli-Vértes országos szinten is egyedülálló klimatikus sajátosságai és olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint:
– Miért fontos, hogy megismerjük a múltat az erdőgazdálkodásban?
– Mit látunk- és tapasztalunk a jelen gazdálkodásában, talán ezáltal kapjuk meg a jövő kihívásaira is a válaszokat?
– Hogyan lehet megteremteni az egyensúlyt az erdei ökoszisztéma-, tartamos erdőgazdálkodás, valamint a társadalmi elvárások egyre fokozódó szintjén?
Február 14-én megtudhatjuk!
Előadó: Gulyás Gábor
Az előadás ideje: 2024. február 14. (szerda), 18:00
Helyszín: 8083, Csákvár, Kenderesi u. 033/7 hrsz. Geszner-ház (A Kenderesi u. legvégén, a kőkapunál kell bekanyarodni a parkba)
A részvétel ingyenes! Az előadást követően kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség forralt bor, forró tea és bivaly-szalámis szendvics kíséretében.